Zöldspárgás, feta sajtos penne - Lepirult, sült grillzöldségekkel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ma már az egyik kedvenc zöldségem, de nem mindig szerettem a spárgát. Pontosabban a fehér spárgát nem szerettem, a zöldről nem is tudtam, hogy létezik. Az az érzésem volt vele kapcsolatban, mint a karalábéval és a zöldbabbal. Akárhányszor ettem belőle, egy fás részre biztos, hogy ráharaptam, ami - akármennyire is finom lehetett volna az étel - elrontotta az egészet.
Azóta persze megváltozott a véleményem, illetve ettem zöld spárgát. A fehéret még mindig nem szeretem annyira, de a zöldet egyszerűen imádom. Annyiféle elkészítési módja van, hogy a szezon alatt, ha hetente többször eszem, akkor sem tudom megunni. Van, amikor egyszerűen csak vajon megpárolom, és magában vagy köretként eszem. De nyersen, salátában is szuper összetevő.
A másik - számomra tökéletes elkészítési módja - amikor több, lehetőleg szép színes, tavaszi idényzöldséget olívaolajon megpirítok, fűszerezek, és ráöntöm egy adag kifőzött tésztára: kész a gyors, laktató és egészséges ebéd vagy vacsora. Sajttal tökéletes párosítás, most egy fetás változatot főztem meg. A zöldségek harsogó színe gyönyörűen mutat a tésztán, a sajttól pedig laktatóbb finomságot kapunk.
Zöldspárgás, feta sajtos penne
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 csomag zöld spárga
- 1 darab kaliforniai paprika
- 15 dekagramm feta sajt
- 1 darab cukkini
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 25 dekagramm penne tészta
- opcionális bacon
Elkészítés:
Egy kis olívaolajon pirítsuk meg a leszűrt spárgát, a feldarabolt kaliforniai paprikát és a darabokra vágott cukkinit. Ha egy kicsit fel akarjuk dobni az ízét, akkor egy kevés vágott bacont is pirítsunk meg, és keverjük hozzá a spárgához. Zárjuk el a tűzhelyet, és amíg még forró, szórjuk bele a feta sajtot is. Hagyjuk kicsit megolvadni. Sózzuk, borsozzuk.
Öntsük hozzá a főtt tésztát, forgassuk össze, és máris tálalható.
Fotó: Getty Images