Ananászpucolás mesterfokon: pofonegyszerű tippet mutatunk

ananaszpucolas
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Biztosan te is megküzdöttél már az ananász megpucolásával. Ez azonban nem kell, hogy küzdelem legyen, hiszen egyáltalán nem olyan bonyolult művelet, mint ahogyan azt sokan gondolják. Megmutatjuk, hogyan csináld!

Az ananász nem egy bonyolult gyümölcs, csak kellő elhatározottsággal kell hozzáállni, ha nem a konzerves, hanem a friss verziót részesítenéd előnyben.

Az ananász megpucolásához nincs szükség atomfizikusi tudományra, csupán némi kézügyességre és logikára, no meg persze egy éles késre: először is vágd le az ananász koronáját kb. 3 centivel a levelek alatt. Ezután a másik végét, amit én csak az ananász fenekének hívok, szintén vágd le, hogy szépen rá tudjon ülni, ha felállítod.

Ha már megskalpoltad az ananászt, már csak függőlegesen haladva kell fentről lefelé egy késsel vékonyan meghámozni, vagyis levágni róla a külső, magvakkal teli héjat. A technikát itt tudod megnézni, ha inkább vizuális típus vagy: 

Nem baj, ha elsőre nem sikerül az összes magos részt levágni, mert azokat utólag is kozmetikázhatod. A lényeg az, hogy tudd, mit csinálsz, és légy határozott, így akár 5 perc alatt is készre csupaszíthatsz egy egész ananászt, amelyből isteni finom koktélokat és süteményeket is készíthetsz.

Ha az édes, érett ananász kiválasztása is gondot okoz, akkor ezt a cikkünket is ajánljuk figyelmedbe.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon