Kipróbáltuk az új trükköt: ki lehet facsarni a citromot anélkül, hogy felvágnánk?

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minden nap kijön az internet egy új, világmegváltó konyhai trükkel, mégis elég ritka, hogy engem is berántanak ezek a hullámok. A citromfacsarós praktikát viszont muszáj volt kipróbálnom. 

Hogyan facsar ki az ember egy citromot? Félbe vágja, és simán kézzel kinyomja belőle a levet, vagy facsarót vesz elő, és így tovább. Ez több szempontból is problémás technika.

Mi a probléma a hagyományos módszerrel?

Először is: az ember keze csupa ragacs lesz a citromtól, másodszor is, és ez a gyakoribb probléma, egyszerre csak egy facsarásnyi citromra van szükség. Teába, vízbe, salátaöntethez, levesre, általában nem kell több egyszerre egy-két kiskanálnyinál. A citrom maradéka pedig gyakran odavész, egy ideig rakosgatjuk a pulton, felhasználjuk újabb kisebb-nagyobb hányadait, de valamelyik darabja végül a kukában végzi megszáradva, megpenészedve.

Csak egy hegyes eszközre van szükség

Az internet legújabb kedvenc trükkjéhez még csak egy deszka vagy kés sem kell. Szükség van viszont egy hegyes eszközre, ami lehet akár egy hústű, egy fogpiszkáló vagy bármi, aminek tényleg van hegye.

dsc 4233

Mielőtt nekiesnénk a citromnak, kipróbálhatjuk valamelyik ide kapcsolódó trükköt, melyek azt ígérik, hogy még több levet segítenek kiengedni a gyümölcsből. Például görgethetjük a tenyerünkkel a pulton, vagy betehetjük pár másodpercre a mikróba. 

A trükk

Fogjuk a citrom hegyes, tehát nem száras végét, és fúrjunk lukat bele. 

Mintha félbe vágtuk volna, éppen olyan mozdulattal facsarni kezdjük, és a lukon elkezd kicsorogni a citromlé, nem csalás, nem ámítás. Facsarunk belőle annyi levet, amennyire szükségünk van, se többet, se kevesebbet. 

Ennyi. A citrom egészben maradt, így sokkal tovább lesz eltartható, a kezem tiszta, eddig engem a módszer tökéletesen meggyőzött.

Fotó: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük