
Így használd az evőpálcikát – Lépésről lépésre mutatjuk

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni
Akár ázsiai étterembe készülsz, akár a baráti társaságot szeretnéd lenyűgözni azzal, hogy milyen könnyedén használod az evőpálcikát, ennek a cikknek mindenképpen hasznát veszed.
Evőpálcikával enni nem nagy ördöngösség, feltéve, ha tudod, hogyan fogd helyesen az evőeszközt. Ha te is el szeretnéd sajátítani a pálcika használatának helyes módszerét, akkor az alábbi rövid videónak biztosan hasznát veszed.
A sushi, a ramen, a pirított rizs, a stir fry, az édes-savanyú csirke vagy éppen a pad thai mind olyan ázsiai ételek, amelyeket hagyományosan evőpálcikával szokás enni. Ha étteremben fogyasztod őket, akkor a terítékednek nagy valószínűséggel a részét képezi a pálcika, amelyet biztos kezekkel foghatsz meg, ha ismered a helyes módszert.
Az alábbi videó röviden és lényegre törően mutatja be azt, hogyan vedd a kezedbe, pontosan melyik ujjaid közé fogd, és hogyan mozgasd a pálcikákat. Kis gyakorlás után te is képes leszel arra, hogy biztos kezekkel juttasd el a falatokat a tányérodtól a szádig, és nem gyűlik meg többé a bajod a különleges evőeszközzel.
Ha pedig belelendültél a gyakorlásba, és további ázsiai ételeken is tesztelnéd a tudásodat, akkor ezeket az ínycsiklandó fogásokat készítsd el házilag.
Fotó: Getty Images