Így használd az evőpálcikát – Lépésről lépésre mutatjuk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Akár ázsiai étterembe készülsz, akár a baráti társaságot szeretnéd lenyűgözni azzal, hogy milyen könnyedén használod az evőpálcikát, ennek a cikknek mindenképpen hasznát veszed.
Evőpálcikával enni nem nagy ördöngösség, feltéve, ha tudod, hogyan fogd helyesen az evőeszközt. Ha te is el szeretnéd sajátítani a pálcika használatának helyes módszerét, akkor az alábbi rövid videónak biztosan hasznát veszed.
A sushi, a ramen, a pirított rizs, a stir fry, az édes-savanyú csirke vagy éppen a pad thai mind olyan ázsiai ételek, amelyeket hagyományosan evőpálcikával szokás enni. Ha étteremben fogyasztod őket, akkor a terítékednek nagy valószínűséggel a részét képezi a pálcika, amelyet biztos kezekkel foghatsz meg, ha ismered a helyes módszert.
Az alábbi videó röviden és lényegre törően mutatja be azt, hogyan vedd a kezedbe, pontosan melyik ujjaid közé fogd, és hogyan mozgasd a pálcikákat. Kis gyakorlás után te is képes leszel arra, hogy biztos kezekkel juttasd el a falatokat a tányérodtól a szádig, és nem gyűlik meg többé a bajod a különleges evőeszközzel.
Ha pedig belelendültél a gyakorlásba, és további ázsiai ételeken is tesztelnéd a tudásodat, akkor ezeket az ínycsiklandó fogásokat készítsd el házilag.
Fotó: Getty Images