
Így nem fut ki a víz a fazékból: ez az egyszerű trükk az internet sztárja

Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha
Ropogós

Roppanós spárga sült paradicsommal: krémes burrata koronázza meg

Foszlós, sajtos vajdasági pogácsa: levesek mellé is kínálható

Mennyei paradicsomos-mozzarellás csirkemell: omlós hús, olvadozó sajt

Zöldborsó-raguleves krumpligombóccal: tejföllel az igazi

A nyár legfinomabb cseresznyés receptjei: a fagylalttól a muffinig
A tészta- vagy virslifőzés egyik kellemetlensége, ha a víz kifut a lábasból. Egy egyszerű trükknek köszönhetően azonban kiküszöbölhető a probléma.
Vizet forralni mindenki tud. Ez az egyik legegyszerűbb konyhai művelet, mégis kellemetlenséggel járhat. Bizony, hogyha nem állsz őrt a fazék mellett, a víz kitörhet, aztán jaj a tiszta konyhának, jöhet a suvickolás.
Mit lehet tenni?
Az internetes konyhai trükkök újabban egy régi nagyipraktikát éltetnek, amivel garantáltan elkerülhető, hogy a víz kifusson tésztafőzés közben. Teszteltük, és tényleg működik! Igaz, csak "tüneti kezelésre" alkalmazható, ha sokáig, nagy lángon forr a víz, előfordulhat még így is a baleset.
A teendő egyszerű: egy fakanalat helyezz a fazék tetejére, így pedig nem fog kirobbanni a víz a lábasból, ugyanis a fakanalat érő hab visszahúzódik. Videóban is mutatjuk a varázslatot!
Ha mégis megtörténne a baj, itt olvashatsz szuper praktikákat a gáztűzhely rendbetételére.
Fotó: Getty Images