Így nem fut ki a víz a fazékból: ez az egyszerű trükk az internet sztárja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tészta- vagy virslifőzés egyik kellemetlensége, ha a víz kifut a lábasból. Egy egyszerű trükknek köszönhetően azonban kiküszöbölhető a probléma.
Vizet forralni mindenki tud. Ez az egyik legegyszerűbb konyhai művelet, mégis kellemetlenséggel járhat. Bizony, hogyha nem állsz őrt a fazék mellett, a víz kitörhet, aztán jaj a tiszta konyhának, jöhet a suvickolás.
Mit lehet tenni?
Az internetes konyhai trükkök újabban egy régi nagyipraktikát éltetnek, amivel garantáltan elkerülhető, hogy a víz kifusson tésztafőzés közben. Teszteltük, és tényleg működik! Igaz, csak "tüneti kezelésre" alkalmazható, ha sokáig, nagy lángon forr a víz, előfordulhat még így is a baleset.
A teendő egyszerű: egy fakanalat helyezz a fazék tetejére, így pedig nem fog kirobbanni a víz a lábasból, ugyanis a fakanalat érő hab visszahúzódik. Videóban is mutatjuk a varázslatot!
Ha mégis megtörténne a baj, itt olvashatsz szuper praktikákat a gáztűzhely rendbetételére.
Fotó: Getty Images