15 kreatív tálalási trükk, amivel minden vendéget lenyűgözhetsz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Fine dining tálalást nem csak éttermi környezetben kaphatsz: okos trükkökkel és persze kevés gyakorlással te is gyönyörűen tálalt ételeket tehetsz az asztalra.
Sokak szerint az étel megjelenése kevésbé fontos, ami igazán számít, az az, hogy finom legyen.
Azonban, ha nem értesz egyet ezzel a hozzáállással, és igenis különleges tálalással lepnéd meg a vendégeidet – vagy éppen magadat –, akkor érdemes figyelmet szentelned a részleteknek. Azzal, hogy egy gusztusos megjelenésű ételt fogyasztasz, nem csak a pillanatnyi elégedettséged és étvágyad lesz jobb: hosszabb távon is megtapasztalhatod a pozitív hatásait.
A szép ételek arra ösztönöznek, hogy rácsodálkozzunk a tányérunkra, és akár le is fotózzuk – ami azzal jár, hogy tudatosítjuk, mit készülünk éppen megenni. A szakemberek szerint pedig ez a jelentéktelennek tűnő mozzanat különösen fontos szerepet játszik az étel megítélésében, és abban, hogy elégedettebbek legyünk az elfogyasztásukkal. Közvetett módon pedig akár a túlevést is megelőzheted vele. Az alábbi videóban 15 szuper ötletet is láthatsz különféle tálalási trükkökről.
Megéri tehát kicsit elidőznöd a tálalással, és még akkor is nagyobb fontosságot tulajdonítani a külcsínynek, ha csak magadnak főzöl.
Fotók: Getty Images