Így lesz újra friss a szikkadt pékáru: a maradék pizza is új életre kel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Számtalan tippet találni, mit kezdj a maradék pékáruval: mi most arra adunk ötletet, hogy érdemes újra vonzóvá, frissé varázsolni. Ez a trükk pedig más maradékok újraélesztésére is kiváló.
A rosszul tárolt kenyér, zsemle vagy más pékáru hamar betonkeménnyé válik, de ha marad előző napról, nem érdemes kidobni, fel lehet még használni.
A szikkadt kenyérből pompás bundás kenyér, melegszendvics vagy kruton gyártható. Sőt, ha okosan melegíted, akkor pont olyan lesz, mintha frissen sütve került volna az asztalra.
A maradék kenyér újramelegítésére korábban már adtunk tippeket, erről ide kattintva olvashatsz, most azonban új ötletet osztunk meg.
A sütni, főzni szeretők legújabb konyhai legjobb barátja a forró levegős sütő. A csodamasinában szinte minden elkészíthető. Legyen az rántott hús, sült hús, leveles tésztás finomság vagy más.
A forró levegős sütő nem csak ételek készítésére kiváló, a maradékokat is érdemes benne újramelegíteni. Ilyen az előző napról maradt pékáru, pizza, sült hús vagy sült krumpli. Bármilyen maradékról is legyen szó, 180 fokon 5-10 perc alatt új életre kel az étel. Kemény vagy száraz péksüti esetében egy kevés vízzel is lespriccelheted őket sütés előtt.
Forró levegős sütőben sült krumplichips
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g sütni való krumpli
- hideg víz
- 1 ek olaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A krumplikat pucoljuk meg, majd gyaluljuk le 2 mm vastag szeletekre. Öntsünk a szeletekre annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket, hagyjuk állni 20 percig.
Öntsük le a vizet a szeletekről, majd itassuk fel róluk a nedvességet papírtörlő segítségével.
A krumpliszeleteket tegyük egy tálba, öntsünk rájuk 1 ek. olajat, forgassuk vele össze.
Kapcsoljuk be a forró levegős sütőt 190 fokon. Tegyük a szeleteket szorosan a kosárba, de ne fedjék egymást, különben nem lesznek ropogósak. Több adagban fognak majd elférni.
Süssük őket 7 percig, majd fordítsuk meg a szeleteket, tegyük vissza még 4-5 percre, vagy míg ropogósak lesznek. (Ha vékonyabbak a szeletek, mint 2 mm, már az első félidőben is lesz, ami ropogós.)
Szedjük őket tányérra, majd sózzuk, mikor kínáljuk.
Fotók: Getty Images