Eltünteti a beszáradt zsírfoltot és még takarításra is kiváló: a mosogatószer sokoldalúan felhasználható

mszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mosogatószer sokoldalú tisztítószer, nem csak a főzés, sütés és étkezések során összegyűlt piszkos edények, tányérok tisztítására jó, más területeken is érdemes próbára tenni az erejét.

A konyhában alkotni öröm, igazi szenvedély, lehet egyszerű vagy különleges a fogás, mindig jó érzés felszolgálni és elfogyasztani a finomságokat. Ám a főzés és étkezés során bőven terem koszos edény, ha pedig nincs mosogatógép, jöhet a nem túl kellemes időtöltés, a mosogatás.

A jó mosogatószer hatékonyan oldja fel a zsírt, a makacs, beszáradt foltokat. Szerencsére bő kínálatból lehet válogatni mindenféle illat közül, az érzékeny bőrűek is megtalálják a nekik való balzsamos csodaszert, amely kíméli a bőrt. A mosogatószer nem csak az ételmaradékos edények tisztítására jó, érdemes takarítás során is kipróbálni, mutatjuk, mi mire szoktuk bevetni az erejét.

mszct4

Zsír vagy cékla csöppent az ingre?

Igen, a mosogatószer segíthet! Ha evés közben leetted a kedvenc felsődet, cseppents rá egy pötty mosogatószert, és dörzsöld ki a foltot. Makacsabb, zsíros folt esetén, esetleg megsárgult fehér ruháknál szintén egy kevés mosogatószer lehet a megoldás, kend rá, majd dobd a mosógépbe mosóporral együtt. Arra azonban ügyelj, hogy a mosogatószer nagyon habzik, ezért tényleg csak egy leheletnyit nyomj a beszáradt foltra. Még a rettegett céklafoltot is eltünteti!

mszct6

Takarításnál is aranyat ér

Felesleges különféle tisztítószerekre költeni, hisz a mosogatószert takarításnál is be lehet vetni. Használhatod a padló felmosásához, mivel zsíroldó ereje verhetetlen, a konyhaszekrény, dolgozópult vagy a gáztűzhely tisztításánál is alkalmazható.

Ragyogóvá varázsolja az üvegfelületeket, ezért ablaktisztításnál is használható. Készíts belőle saját tisztítószert: a mosogatószert ecettel és vízzel keverd össze, majd takarítsd le vele az ablakot vagy az üvegasztalt és a tükröket.

mszct2

A fürdőkád, mosdókagyló, csempe tisztításánál is lenyűgöző hatást lehet vele elérni: önts a tisztítani kívánt felületre a mosogatószerből, majd szivaccsal vagy kefével alaposan dörzsöld át, utána öblítsd le meleg vízzel. A mosogatószer a szappanmaradványokat is feloldja.

Szőnyegtisztításnál is érdemes kipróbálni, először meleg vizes szivacsra vagy kefére cseppents a mosogatószerből, majd alaposan súrold át a piszkos felületet.

Dugulás esetén is hatásos!

Zsíroldó hatása miatt dugulásnál is segítséget jelent. Önts a mosogatószerből az eldugult lefolyóba, hagyd állni 15-20 percet, majd forró vízzel öblítsd le.

mszct7

A régi ékszer újra ragyogni fog

Kedvenc ékszered már nem a régi fényében tündököl? Ne búslakodj, 1 liter forró vízbe cseppents néhány pött mosogatószert, majd egy fogkefe segítségével tisztítsd meg az ékszert. A végeredmény bámulatos lesz.

Száműzi a legyeket és a muslicákat

A kellemetlen hívatlan vendégek bármikor megjelenhetnek, pár csepp mosogatószerrel azonban végleg száműzheted őket. Fogj egy kis tálkát, önts bele ecetet és pár csepp mosogatószert - az ecet illata odavonzza a rovarokat, a tisztítószert viszont kevésbé fogják szeretni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük