Zacskóban fő a legszebb buggyantott tojás? Kipróbáltuk!
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tojás buggyantva a legszebb és legfinomabb, efelől nincs kétség, de hogyan lesz igazán tökéletesen elegáns?
Kipróbáltuk az ezer és egy trükk után az ezermásodikat, amely tökéletes formájú buggyantott tojást ígér. A módszer meglepő, ráadásul nem is igazán környezetbarát, mégis muszáj volt kipróbálnunk, működik-e.
A buggyantott tojás annyira központi problémája az emberiségnek, hogy rengeteg potenciálisan működő megoldást talált már rá. Van, aki az ecetben hisz, más a vízben képzett örvényben, de olyan is akad, aki külön kütyüt vásárol erre a célra. Mi a szűrős módszert preferáljuk, mert működik, ha nem is lesz olyan a formája, mint a magazinfotókon, mégis szép és finom eredményt kapunk.
A zacskós módszer
De én a fejembe vettem, hogy még szebbet szeretnék. Annyira érdekelt a zacskós módszer, hogy még az első kudarc sem rettentett vissza a folytatástól. Rögtön az elsőt sikerült elrontanom: nem olajoztam be a fóliát, mielőtt beleütöttem a tojást, így bár valószínűleg szép lett az eredmény, nem lehetett leválasztani a fóliáról, csak miszlikbe tépve.
A konyhatrükkök, különösen az internetesek, játéknak tűnnek, de mégsem azok, komoly szabályokkal rendelkeznek, melyeket nem érdemes félvállról venni, különben oda a szép reggelinek. Tehát olajozni erősen ajánlott, valamint mindenképp használjunk hőálló fóliát.
A szabályok
Szóval fontos az egyes lépések betartása, melyek a következők:
1. Egy lábasban forraljunk vizet.
2. Egy kisebb bögrét béleljünk ki fóliával, a fóliát egyenletesen olajozzuk be és üssük bele a tojást.
3. A tojást csomagoljuk be, csomózzuk kis batyuba.
A műveletet ismételjük meg annyi darab tojással, amennyire szükségünk lesz.
4. A tojást süllyesszük a gyöngyöző vízbe. Főzzük pontosan 3 percig.
5. Emeljük ki a batyukat és helyezzük hideg vízbe. Ha kihűltek, vágjuk le róluk a csomót és tálaljuk.
Ha sikerült, együk főzelékhez, salátához, pirítósra vagy ehhez a csodálatos reggelihez.
Fotók: Ács Bori/Sóbors