Megunhatatlan kedvenc: a 10 legfinomabb muffinreceptünket mutatjuk

mrvcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffin az egyik legegyszerűbb édes vagy sós tésztájú finomság, amit kezdő sütigyártók is bátran elkészíthetnek.

A muffinőrület Amerikából indult, majd söpört végig az egész világon, az amerikai filmeknek és hírességeknek köszönhetően ez az egyszerű finomság szinte minden összejövetelen az asztalra kerül. Szerénysége ellenére rengeteg változatban készülhet. Lehet belőle édes, mutatós desszert vagy sós napindító is. Mivel a tésztája keverem-kavarom alapon áll össze, gyerekek bevonásával is össze lehet dobni.

Azon kívül, hogy nagyon finom és megunhatatlan, érdemei közé sorolandó, hogy nagyon gyorsan el lehet készíteni, ha gyorsan szeretnél házi sütit falatozni, akkor kapj elő egy tálat, keverd össze az alapanyagokat, majd adagold a masszát kapszlival bélelt muffinsütőbe, és már tolhatod is a sütőbe.

A most következő válogatásban a muffinoké a főszerep, kedvenc receptjeinkből válogattunk, így ha kedvet kaptál a finomsághoz, csak válassz egyet és süsd meg!

Muffin alaprecept

Mielőtt elmerülnél a muffinsütésben, jó, ha ismersz egy tökéletes alapreceptet, amit bátran cifrázhatsz, ha ahhoz van kedved, bármivel feldobhatod, gazdagíthatod a tésztát.

amct

Gesztenyés-meggyes muffin

Az őszi, téli időszak egyik legkedveltebb csemegéje a gesztenye. Az illatos finomság nem csak sütve ejt rabul, különböző süteményeket is lehet vele dúsítani, például muffint is.

gmct

Sütőtökös muffin

A sütőtök szintén a hűvösebb időszak kedvelt csemegéi közé tartozik, amit rengetegféle módon lehet felhasználni, ízletes finomságok készülhetnek belőle. Akár még a rád maradt sütőtökpürét is felhasználhatod és muffintésztába keverheted, ez nem csak zamatában, színében is varázslatossá teszi a süteményt.

stmct

Fahéjas-szilvás muffin

A savanykás szilva remekül érvényesül a muffin tésztájában, a gyümölcs mellé érdemes még egy kis extra ízt csempészni, mint a fahéj vagy az őrölt mandula. Ha édesebben szeretnéd, bátran használj több cukrot, ha azonban a savanykás zamatot erősítenéd, citrom reszelt héja és leve is kerülhet a masszába.

szmct

Almás-fahéjas muffin

A zamatos alma minden süteményt feldob, amibe belekerül, az csak finom lehet. A muffin tésztájában az alma hű kísérője, a fahéj is dominálni fog, amitől pedig igazán különleges, hogy a tésztába nem cukor, hanem méz kerül, igaz, nem csak az édes íz kedvéért. A méz rugalmassá és puhává varázsolja a tésztát, így másnapra is puha marad a textúrája. 

afmfct

Banános, fehér csokis muffin

Túlérett banán lapul a hűtődben? Ki ne dobd, sütemények tésztájába nyugodtan használd fel, például muffinba. A banántól édes zamata lesz a tésztának és még a textúráját is sokkal puhábbá varázsolja a gyümölcs. A tésztát érdemes még tovább dúsítani fehér csokival, de magvakat is lehet belekeverni.

bmct

Csokidarabos muffin

A muffinok közül az egyik legnépszerűbb a sima, fehér tésztájú, amelybe csokidarabok vannak keverve. Az így készült sütihez a legegyszerűbb, ha csokichipset adsz, de táblás csokit is bele lehet darabolni.

csdmct

Spenótos-fetás muffin

Nem csak édes, sós változatban is lehet muffint gyártani, csak a kreativitáson múlik, mi kerül a finomság tésztájába. Az egyik legjobb sós változatban spenót és sajt kapja a főszerepet, remek összhangban vannak, mindkettő szuperül érződni fog a puha tésztában.

smct

Cukkinis muffin

Mivel a muffinba kakaó is kerül, ránézésre senki nem is gondolná, hogy cukkini bújik meg a tésztában. Mivel a zöldség semleges zamatú, ezért a tészta ízvilágában sem hivalkodik. A cukkini szerepe az, hogy sokkal szaftosabbá, könnyedebbé tegye a tésztát.

cmct

Áfonyás muffin

Mirelit gyümölccsel készítve is isteni lesz az áfonyás muffin, amelynek a tésztájába házi készítésű vaníliakivonat kerül, amely sokkal különlegesebbé varázsolja a sütit.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük