Puha, illatos áfonyás muffin – Mirelit gyümölcsből is tökéletes lesz

áfonyamcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerűen készül az illatos tésztájú, édes áfonyás muffin, ezt a receptet csak imádni lehet.

Az öcsém határozottan azon a véleményen van, hogy a muffin az egyik legunalmasabb édesség a világon. Azt azért elismeri, hogy nagy előnye, hogy gyorsan elkészül a puha tésztájú desszert, illetve, hogy a sütésben rutintalanok is könnyen elkészíthetik, de számára valahogy nem az igazi. Ha muffin kerül elé, hosszasan méregeti, próbál valami különlegeset felfedezni a tészta textúráján, aztán az első falat után mindig megjegyzi – ez is csak egy muffin. A leckét megtanultam, nem ez lesz a kedvenc sütije, de van olyan recept, amit még a nagy kritikus is jóízűen elfalatozik. Ilyen ez az áfonyás muffin.

Áfonyafüggők vagyunk az elmúlt években, bár nem mindig tartok otthon frisset, mirelit változat mindig lapul a fagyasztómban, hiszen reggeli napindítónak, amikor nagy rohanásban vagyok, a legjobb az áfonyás, joghurtos turmix, ha pedig több idővel gazdálkodhatok, akkor mehet a sütőbe a család kedvenc áfonyás muffinja, amit mirelit gyümölcsből is tökéletesen el lehet készíteni. A tészta receptje egyszerű, a házi készítésű vaníliaaroma és az áfonya teszi varázslatossá.

Áfonyás muffin

áfonyact

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dekagramm vaj
  • 15 dekagramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 25 dekagramm liszt
  • 2 deciliter tej
  • 20 dekagramm áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Először a vajat keverjük habosra a cukorral, utána a tojást egyenként, majd a vaníliaaromát is belekeverjük. A lisztet, a sütőport és a sót szitálva adjuk a cukros keverékhez, elkezdjük keverni, közben a tejet is a masszához adagoljuk. Utoljára az áfonya kerül bele, alapos keverés után muffinformába adagoljuk a tésztát, majd 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük