Mandulás-joghurtos süti pár perc munkával: a tészta omlós, és napokig puha marad
Nemcsak azért fogod szeretni, mert pikk-pakk összedobod, az íze is csodás.
Mindenkinek van egy olyan kedvenc gyümölcse, mely süteménybe pakolva nyer értelmet. Nekem az áfonya ilyen. Magában nem annyira kedvelem, de ha süteménybe kerül, akkor az igazi sztár, legalábbis szerintem.
Az áfonyás piskóta egyszerűen készül, a tésztája csodálatos, puha és könnyű. A tökéletes textúráért a tojásfehérjehab és a joghurt felel. Ha még finomabbra szeretnéd, akkor a masszába 1 darab citrom reszelt héját is beleforgathatod, valamint a süteményt úgy told sütőbe, hogy előtte 1-2 csomag vaníliás cukrot is szórsz rá. A tészta bármilyen gyümölccsel kipróbálható.
Az áfonyát mossuk meg és csepegtessük le.
A tojást válasszuk szét.
A fehérjéből a cukor felével verjünk kemény habot.
A sárgáját a maradék cukorral keverjük habosra, utána az olajat, tejet és a joghurtot is forgassuk hozzá.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport.
A lisztes keveréket először forgassuk egybe a tojássárgájával, majd a fehérjehabbal.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsire.
A massza tetejére szórjuk rá az áfonyát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu