20 perces alfredo tészta: omlós csirkemell selymes, tejszínes-fokhagymás szószban
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Csak pár egyszerű alapanyagra van szükség ehhez a gyors tésztaételhez, mégis ízgazdag és laktató fogás, egyáltalán nem lesz hiányérzetünk.
Villámgyors, de izgalmas tésztaétel, letisztult, egyszerű ízekkel - összességében mégis nagyon különleges fogás. A tejszín, a fokhagyma és a petrezselyem hármasa annyira ütős, hogy hús nélkül, simán tésztával is eleszegetném bármikor.
Most azonban még kerül mellé pirult, aranybarnára sült csirkemell is, amit apróra vágva a szószba is keverhetünk, de szeletekben a tészta tetején is tálalhatunk. Természetesen a hús grillsütőben is elkészíthető, ha van ilyenünk, a lényeg, hogy szép, sült csirkemellre van szükségünk.
Alfredo tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 milliliter tejszín
- 50 gramm parmezán
- 3 evőkanál friss petrezselyem
- 300 gramm tészta
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellfiléket tegyük egy deszkára. Vágjuk őket félbe úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, hanem úgymond ketté lehessen nyitni a filét. Tegyünk a filékre sütőpapírt, majd nyújtófával menjünk át rajtuk, hogy kicsit vékonyabbak legyenek. Frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük.
Locsoljunk egy serpenyőbe olívaolajat. Tegyük bele a csirkemellfiléket, közepes lángon addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek. Tegyük félre őket pár percre, majd vágjuk szép szeletekre.
Amíg sül a csirkemell, enyhén sós vízben főzzük al dentere a tésztát. A tészta főzővizéből tegyünk picit félre.
Tegyük a vajat egy serpenyőbe, ha felolvadt, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, 30 másodpercig kevergessük. Adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, gyöngyözve főzzük. Keverjük bele a parmezánt, mikor elolvadt, a petrezselymet is.
Keverjük bele a tésztát is a szószba, ha túl sűrű, egy kis főzővízzel hígítsuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. A csirkemellfilét is belekeverhetjük, de a tetején is tálalhatjuk a szeleteket.
Fotó: Getty Images