Tökéletes hétvégi ebéd az alpesi sertésszelet: a hús burgonyás bundában sül

asszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elképesztően finom és tartalmas az alpesi módra készült hússzelet, bőven eltelíti az embert.

Mi tagadás, az én családom szereti a frissensülteket, a rántott szelet nagy kedvenc, de nem állunk meg a zsemlemorzsás panírnál, különböző változatokat próbálunk ki, amelyek sokkal ízletesebbek és eltelítik az embert.

A mátrai borzaska igen népszerű hétvégi menü, én azonban sokkal jobban szeretek alpesi módra húst sütni. Nagy különbség nincs a két étel közt, hisz a hús bundája mindkét ételben burgonyás, a kész szeletekre pedig tejföl és reszelt sajt kerül koronaként. A legtöbb verzióban a fokhagymát elkeverik a tejföllel, én azonban a reszelt krumplihoz szoktam adni, úgy sokkal jobban lehet majd érezni az ízét. Az így készült hús bármilyen köret mellé tökéletes lesz.

Alpesi sertésszelet

asct

Hozzávalók 8 szelethez

  • 8 szelet sertéskaraj vagy tarja
  • 6 darab burgonya
  • 1 bögre liszt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • tejföl ízlés szerint
  • sajt ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük hűtőbe pár órára.

A megpucolt krumplit reszeljük le, sózzuk és hagyjuk állni 20-30 percet. A levet eresztett krumplit nyomkodjuk ki, majd keverjük el benne a tojást, a zúzott fokhagymát és 2 evőkanál lisztet. A hússzeleteket sütés előtt forgassuk lisztbe (1 bögre), majd a krumplis keverékben is mártsuk meg, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára. A hússzeleteket kenjük meg tejföllel és szórjunk rájuk sajtot, majd tetszőleges körettel kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük