Főzés nélkül készül az andalúz fokhagymaleves – Mandula is gazdagítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Hűvös időben is jól jöhet egy főzés nélküli recept, ha időhiányban szenvedsz, készítsd el ezt az izgalmas fokhagymalevest.
Ennek az izgalmas levesnek ajo blanco a neve, vagyis fehér fokhagyma, és nemcsak laktató, hanem egészséges is, hiszen a hagyma és a mandula is nagyon jót tesz az egészségednek. Az andalúz fokhagymaleves ráadásul extra hamar elkészül, csak egy turmixgépre lesz hozzá szükséged.
Bár hideg leves, ősszel még biztosan jól fog esni, ráadásul az évszak kedvenc gyümölcse, szőlő is gazdagítja. Ha szereted a hűsítő leveseket, akkor ezt a vitamindús kefires uborkalevest is készítsd el, vagy ha a joghurtot kedveled jobban, akkor ezt a török, citromos joghurtlevest.
Andalúz fokhagymaleves
Hozzávalók 2 adaghoz
- 100 gramm mandula (blansírozott)
- 70 gramm kenyérbél
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 milliliter víz
- 75 milliliter olívaolaj (extra szűz)
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- díszítésnek szőló
Elkészítés:
A kenyeret tépkedjük össze, a mandulát daráljuk le, a fokhagymát vágjuk apróra. A kenyeret áztassuk vízbe körülbelül 10 percre, majd jól nyomkodjuk ki.
Tegyük egy turmixgépbe a mandulát, a fokhagymát, a kenyeret, öntsük bele az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a vizet, folyamatosan adagoljuk, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Turmixoljuk simára. Tegyük hűtőbe tálalásig.
Mandulával, szőlőszemekkel és a tetejére csepegtetett olívaolajjal díszíthetjük.
Fotó: Getty Images