Jéghideg uborkaleves kaporral és krémes kefirrel: pillanatok alatt elkészül

ulcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az uborka vitaminokban gazdag, magas víztartalmú zöldség, rengeteg lehetőséget rejt magában, nyáron hideg levest érdemes készíteni belőle.

Ha uborka, akkor mindenkinek a kedvenc salátareceptje jut az eszébe, amely készülhet ecetesen vagy tejföllel. Az is biztos, hogy nem telhet el úgy nyár, hogy akár az ablakpárkányon ne pihenne házilag eltett kovászos uborka. Mivel ez a zöldség szomjoltó, vitaminbomba és az íze is kellemes, gyakran teszik bele limonádéba vagy sima vízbe. Uborkából sok minden készülhet, mégis ritkán lendülünk túl az előbb említett példákon. 

Pedig ebből a zöldségből isteni, jéghideg levest is készíthetsz. Mivel az uborka jó barátja a kapor, az sem maradhat ki belőle. A selymes textúráról a kefir gondoskodik, ha pedig szeretnéd, 1 fej lilahagymával még izgalmasabbá teheted a levest. Sőt, a kész levesbe néhány kocka főtt burgonya és retek is kerülhet, de bőven elég szerényebben, minden extra nélkül kínálni.

Kefires uborkaleves

ulct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 darab kígyóuborka
  • 2 darab kovászos uborka
  • 4 deciliter kefir
  • 4 deciliter víz
  • 2 deciliter kovászosuborka-lé
  • 1 csokor kapor
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított kígyóuborkából vágjunk le 8 vékony karikát, amelyeket a tálalásnál használunk majd.

A maradék kígyóuborkát vágjuk közepes kockákra és tegyük tálba. Adjuk hozzá a közepes kockákra vágott kovászos uborkát, az összeaprított kaprot, sót és borsot, kefirt, kovászos uborkalevet, vizet, majd az egészet botmixerrel pürésítsük simára.

A levest hidegen tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük