![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Jéghideg uborkaleves kaporral és krémes kefirrel: pillanatok alatt elkészül
![ulcover](https://kep.index.hu/1/0/3925/39256/392564/39256427_2994955_2ad1d8b8bf2eb53b38ef471ff447213d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az uborka vitaminokban gazdag, magas víztartalmú zöldség, rengeteg lehetőséget rejt magában, nyáron hideg levest érdemes készíteni belőle.
Ha uborka, akkor mindenkinek a kedvenc salátareceptje jut az eszébe, amely készülhet ecetesen vagy tejföllel. Az is biztos, hogy nem telhet el úgy nyár, hogy akár az ablakpárkányon ne pihenne házilag eltett kovászos uborka. Mivel ez a zöldség szomjoltó, vitaminbomba és az íze is kellemes, gyakran teszik bele limonádéba vagy sima vízbe. Uborkából sok minden készülhet, mégis ritkán lendülünk túl az előbb említett példákon.
Pedig ebből a zöldségből isteni, jéghideg levest is készíthetsz. Mivel az uborka jó barátja a kapor, az sem maradhat ki belőle. A selymes textúráról a kefir gondoskodik, ha pedig szeretnéd, 1 fej lilahagymával még izgalmasabbá teheted a levest. Sőt, a kész levesbe néhány kocka főtt burgonya és retek is kerülhet, de bőven elég szerényebben, minden extra nélkül kínálni.
Kefires uborkaleves
![ulct](https://kep.index.hu/1/0/3925/39256/392564/39256489_e48d5f72c5f7bc2f728292726d7d6cd2_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab kígyóuborka
- 2 darab kovászos uborka
- 4 deciliter kefir
- 4 deciliter víz
- 2 deciliter kovászosuborka-lé
- 1 csokor kapor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított kígyóuborkából vágjunk le 8 vékony karikát, amelyeket a tálalásnál használunk majd.
A maradék kígyóuborkát vágjuk közepes kockákra és tegyük tálba. Adjuk hozzá a közepes kockákra vágott kovászos uborkát, az összeaprított kaprot, sót és borsot, kefirt, kovászos uborkalevet, vizet, majd az egészet botmixerrel pürésítsük simára.
A levest hidegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!