
Olcsó és nagyon finom: a baconbe tekert csirkemáj 30 perc alatt elkészül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány
A baconbe tekert csirkemáj egyszerűen elkészíthető étel, ami szerénysége ellenére nagyon laktató és ízletes.
A gyorsan összedobható finomság több változatban is az asztalra kerülhet. A baconnel körbetekert máj sülhet serpenyőben vagy sütőben, a göngyölés előtt gyors, fűszeres pácot is kaphat a belsőség, amitől sokkal intenzívebb lesz az íze. Az elkészítésével tényleg nem kell sokat bajlódni, arra azonban figyelni kell, hogy ne süljön túl, mert akkor élvezhetetlen lesz.
A májat sózni nem kell és nem is szabad, a bacon is elég ízt ad majd neki. A májat frissen őrölt borssal érdemes megszórni, de egy kis majoranna is mehet rá. Ha serpenyőben készül, fedő mindig legyen az edényen, mert a máj durrogni fog. Érdemes inkább sütőben sütni, 180 fokon 15-20 perc alatt készül el.
Baconbe csomagolt csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm máj
- 30 dekagramm bacon
- ízlés szerint majoranna
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a májat, majd papírtörlővel a vizet itassuk le róla, helyezzük tányérra vagy tálcára. A májat mindkét oldalán szórjuk meg fűszerekkel, majd a baconnel tekerjük körbe, ha szükséges, fogpiszkálóval lehet rögzíteni a csomagot.
Az olajat öntsük serpenyőbe, majd fektessük bele a májas csomagokat, fedjük le fedővel, 5-6 percig süssük az egyik, majd a másik oldalán.
Fotó: Getty Images