Könnyed, citromos-petrezselymes kuszkusz: izgalmas köret rizs helyett
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha unod a krumplit és a rizst, készíts kuszkuszt, pillanatok alatt tálalhatod a finom köretet.
Villámgyorsan készül az isteni kuszkusz, 10 percen belül az asztalra teheted. Mivel semleges az íze, ezerféleképpen ízesítheted, rengeteg mindennel feldobhatod: citrommal és petrezselyemmel dúsítva nagyon friss lesz az összhatás.
A kuszkuszt a diétádba is beillesztheted, tökéletes választás rizs helyett - itt olvashatsz róla bővebben, miért ajánljuk. Nagy előnye, hogy nem kell főzni: csak öntsd le forró vízzel és hagyd állni 5 percig. Mivel felveszi, magába szívja a víz aromáját, azt érdemes ízesíteni: használj alaplevet, fűszerezd, játssz bátran az összetevőkkel.
Ha krémesebbre, kevésbé pergősre készítenéd, adj még hozzá alaplevet vagy keverj bele vajat/olívaolajat.
Citromos-petrezselymes kuszkusz
Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 bögre alaplé
- 1 teáskanál citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1 bögre kuszkusz
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.
Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, majd fél percig dinszteljük. Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a citromhéjat, -levet, sózzuk. Forrásig melegítsük.
Ha forr, vegyük le a tűzről, keverjük bele a kuszkuszt, majd rögtön fedjük le. Hagyjuk így 5-6 percig, míg a kuszkusz magába szívja a folyadékot. Ekkor keverjük bele az összeaprított petrezselymet. Ha szeretnénk, adhatunk még hozzá olívaolajat vagy vajat, hogy még krémesebb legyen.
Melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images