Krémes frozen yogurt házilag: friss nyári gyümölcsökből
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Nagy nyári kedvencem a frozen yogurt, én személy szerint jobban kedvelem a fagyinál is. A friss gyümölcsök és a görög joghurt találkozásából egy lágy, selymes és igazán könnyed végeredmény születik.
Mi kell hozzá? Természetesen gyümölcs és joghurt, illetve egy kis méz vagy juharszirup, citromlé és egy csipet só. Nyáron bűn lenne fagyasztott gyümölcsöt venni, pedig a frisset is le kell fagyasztanunk a pépesítés előtt - úgyhogy ha nem a kedvencünk főszezonjában készítjük, megvásárolhatjuk a gyümölcsöt mélyhűtött formában is.
Bármilyen gyümölcsből
A frozen yogurtot bármilyen szezonális gyümölcsből elkészíthetjük: a július az áfonya hónapja, úgyhogy én most egy ilyen receptet hoztam nektek. Ízben és színben is csodálatos lesz a végeredmény.
Ötperces desszert
Bár várnunk kell picit, amíg megfagy az áfonya és a joghurt, illetve amíg a desszert összeáll a fagyasztóban, az elkészítése összesen 5 percet vesz igénybe. Érdemes előző este lefagyasztani az alapanyagokat, másnap reggel leturmixolni, ebéd után pedig már kanalazhatjuk is a hűtött finomságot.
Áfonyás frozen yogurt
Hozzávalók
- 2 bögre áfonya
- 0.33 bögre görög joghurt
- 3 evőkanál juharszirup (vagy ízlés szerint méz)
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csipet só
Elkészítés:
Fagyasszuk le az áfonyát és a görög joghurtot is.
Turmixoljuk össze az összes hozzávalót, amíg egynemű, krémes massza nem lesz belőle.
Tegyük egy tálba, majd a fagyasztóba pár órára.
Kis tálkákban, friss áfonyával kínáljuk.
Fotó: Getty Images