
Isteni, csokis-mogyorós piskótatekercs – A töltelék mogyoróvajtól selymes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ez a piskótatekercs, amelynek a tésztájában és a krémjében is kakaó van.
Ha megvan a trükkje, akkor a piskótatekercs elkészítése nagyon egyszerű. A trükk csak annyi - persze a puha piskóta elkészítésén túl -, hogy még melegen kell feltekerni, hogy ne törjön meg. A klasszikus nagy kedvenc a baracklekváros, de igazából bármit bele lehet tölteni az alapba.
Ha kicsit különlegesebbé varázsolod ezt a süteményt, a két ünnep között meglepheted vele a családot - a tésztájába kerüljön kakaó, a töltelék pedig csokis-mogyoróvajasan isteni lesz.
Kakaós piskótatekercs mogyoróval

Hozzávalók 6 adaghoz
Piskóta
- 130 gramm liszt
- 120 gramm cukor
- 6 darab tojás
- 20 gramm cukrozatlan kakaópor
Krém
- 200 gramm mogyoróvaj
- 250 milliliter tejszín
- 100 gramm porcukor
- 100 gramm csokoládé (mogyorós)
- 50 gramm vaj
- tört mogyoró
Elkészítés:
Készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd folyamatosan keverve adjuk hozzá a tojássárgáját is. A lisztet és a kakaóport szitáljuk át, majd forgassuk a tojásos keverékhez.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, majd óvatosan öntsük bele a tésztát. Süssük 25 percig. Még melegen tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a krémet. A csokit törjük apróra. A tejszínt közepes lángon melegítsük fel a cukorral, majd vegyük le a tűzhelyről. Adjuk hozzá a vajat és a csokit. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a mogyoróvajat.
Ha kihűlt a piskóta, tekerjük ki, kenjük meg a krémmel. Aki szeretne, szórjon rá ízlés szerint apróra vágott mogyorót is. Tekerjük fel, majd tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images