Villámgyors sós csigák kolbásszal és krémsajttal töltve – Leveles tésztából is készítheted
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ropogós kolbász és puha krémsajt találkozik ebben a reggelinek is tökéletes sós csigában, amelyet pillanatok alatt összedobhatsz.
Ez a recept azért született meg, mert volt itthon egy kevés maradék kolbász, ami már nem volt elég a rakott krumpliba, és szendvicsbe sem szerettem volna beletenni. Leveles tésztát mindig tartok a fagyasztóban, így adta magát a krémsajtos-kolbászos csiga ötlete, amely akár egy jó kis reggeli is lehet.
A kolbászt kicsit pirítsd meg, hogy a puha krémsajton tökéletes kontrasztot képezzen. Ehhez a csigához nyugodtan használj leveles tésztát, így nagyon sok időt megspórolsz. Ha nem szeretnél húsos ételt enni, akkor ezeket a ropogós sajtos csigákat készítsd el.
Kolbásszal és krémsajttal töltött csiga
Hozzávalók 15 darabhoz
- 200 gramm kolbász
- 1 csomag leveles tészta
- 180 gramm krémsajt (natúr)
Elkészítés:
A kolbászt vágjuk egészen kicsi darabokra, és felforrósított sepenyőben, a közepesnél kicsit kisebb lángon pirítsuk meg. Szűrjük le róla a zsírt, a kolbászt tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A leveles tésztát tekerjük ki, és kenjük meg egyenletesen krémsajttal. A hosszanti széleken hagyjunk egy-egy centiméter helyet üresen. Szórjuk meg a kolbászdarabokkal, majd a hosszanti végétől kezdve tekerjük fel.
Egy éles késsel vágjuk fel körülbelül 1,5-2 centiméter széles szeletekre, majd fektessük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük 20 percig a csigákat.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors