Fűszeres koreai uborkasaláta: bármilyen sültet feldob az izgalmas köret

uborkasaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Érdemes kipróbálni az uborkasaláta ázsiai verzióját, pillanatok alatt kész, és nagyon finom és izgalmas, csak szeretni lehet.

Ha szereted a klasszikus ecetes-cukros uborkasalátát, a koreai verzió is nagy kedvenced lesz, ugyanúgy egyszerre édes és sós, csak sokkal izgalmasabb. A koreai változatot a szójaszósz sózza, a szezámolajtól picit diós pluszízt kap, a chilitől pedig kellemesen csípős lesz. 

Bár nem kötelező eleme, hagymát is keverhetsz bele, legyen az vörös, lila vagy zöld, illetve a fokhagymát sem érdemes kihagyni belőle. A kész salátát megkoronázhatod friss chilikarikákkal is, de a pirított szezámmagot se hagyd le róla, a picit ropogós elem nagyon jól passzol hozzá. 

Koreai uborkasaláta

uborkasaláta2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 darab kígyóuborka
  • opcionális lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek rizsecet
  • 1 ek cukor
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 tk chilipehely (koreai)
  • ízlés szerint
  • szezámmag (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát mossuk meg, vágjuk le a végeit. Vágjuk vastagabb szeletekre vagy kockákra. A hagymákat pucoljuk meg, a lilát vágjuk hajszálvékony szeletekre, a fokhagymát reszeljük le. Keverjük össze a zöldségeket egy tálban.

Az ecetet, a cukrot, a szójaszószt, az olajat és a chilit keverjük össze egy kis tálban. Ha szeretnénk, lehet csípősebb is. 

Öntsük a szószt a zöldségekre, forgassuk egybe. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.

A szezámmagot pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd szórjuk a saláta tetejére. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük