
Mézes-fokhagymás szószban sült csirkecombok: szaftos és omlós lesz a hús

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Gluténmentes fokhagymás gofri: szendvicsalapnak is tökéletes

Fantasztikus savanyú káposztás csirkemell: a sütőben érnek össze az ízek

Tonhalas-avokádós wrap: rohanós hétköznapokra is ideális

Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

8 szuper muffinrecept, amit a legkisebbek is elkészíthetnek és díszíthetnek
Elég 10 percet rászánnod a napodból a csirkecomb összeállítására, a többi munkát a sütő végzi, nem lesz vele gondod.
Egyszerű, de ízekben gazdag ez a sült csirkecomb, a mézes máz szaftosan tartja a húst, egyszerre lesz édes és sós, a fokhagymának köszönhetően pedig pikáns. Szinte semmi munkád nem lesz vele, csak megfűszerezed, majd lekened a szósszal a combot, és mehet is a sütőbe.
A méz édességét a picit csípős dijoni mustár ellensúlyozza, de akár chilit vagy szójaszószt is adhatsz hozzá, esetleg nagyon enyhe ecettel vagy citromlével savanykásabbá is teheted. Hogy igazán szaftos legyen a hús, sütés közben érdemes locsolgatni, átkenni az aláfolyt szósszal.
Mézes-fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecomb (alsó)
- 30 gramm vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A fokhagymát pucoljuk meg, két gerezdet vágjunk hajszálvékony szeletekre, kettőt pedig reszeljünk le.
Készítsük elő a csirkecombokat: vágjuk be a hús vastagabb részét a csont mentén, dugjunk oda pár szelet fokhagymát, sózzuk, borsozzuk a combok mindkét oldalát. Tegyük őket az előkészített tepsire.
Egy kis tálban olvasszuk meg a vajat, majd keverjük hozzá a mézet, mustárt és a reszelt fokhagymát. Kenjük le a combokat ezzel a keverékkel.
Toljuk a húst a sütőbe, de minden 15 percben kenjük át az alácsorgott szósszal. Kb. 50-60 percig süssük a combokat, míg aranybarnára és omlósra nem sülnek.
Fotó: Getty Images