Villámgyors paradicsomos tészta olajbogyóval és szardellával – A dél-olasz recept isteni finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
A paradicsomos tészta elképesztően jó alap, amit nagyon változatosan tudsz elkészíteni, rengeteg mindennel gazdagíthatod.
A paradicsomos alapú, olívabogyós-szardellás tészta, vagyis a pasta puttanesca Dél-Olaszország jellemző étele, a receptje Nápolyból származik, és többféle eredetet tulajdonítanak neki. Bár viszonylag kevés hozzávalóból készül, az alapanyagok ízgazdagsága miatt biztosan nem lesz hiányérzeted. Másik előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül.
Az egyik összetevője, a szardella, egy nagyon karakteres, sós hal, amelyet semmiképpen ne hagyj ki belőle, esetleg tegyél bele kevesebbet. Ha nem szeretnél ennyire erős ízvilágot, akkor készítsd el ezt a gombás-paradicsomos fusillit, amelyhez szuperül illik a feta sajt.
A paradicsomos szószt a tejszín lágyítja, érdemes kombinálni, mint ebben a paradicsomos-garnélarákos tésztában.
Paradicsomos tészta szardellával
Hozzávalók 2 személyre
- 350 gramm spagetti
- 6 darab szardella
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 kávéskanál chilipor
- 400 gramm hámozottparadicsom-konzerv
- 20 gramm kapribogyó
- 100 gramm olívabogyó (fekete)
- 0.5 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Tegyünk fel forrni egy lábasban 1 liter sós vizet, és főzzük ki a tésztát al dentére.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és adjuk hozzá a szardellákat és a fokhagymagerezdeket. Vegyük le a lángot közepesre, adjuk hozzá a chiliport, és várjuk meg, amíg a szardella megpuhul, össze is lehet törni őket. Öntsük rá a paradicsomkonzervet. A kapribogyót öblítsük le folyó víz alatt, és tegyük a serpenyőbe. Rotyogtassuk 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Adjuk hozzá az olívabogyót, sózzuk.
Tegyük hozzá a kifőtt tésztát, nagy láng felett forgassuk össze. Azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images