Sütőben sült fokhagymás tészta rengeteg sajttal - Minden van hozzá otthon
Fokhagymarajongók körében biztosan nagy sikert fog aratni ez a recept, hűvös időben különösen jólesik majd a sütőben sült fogás.
A fokhagyma nemcsak egészséges, hanem nagyon finom is, biztosan mindenkinek van otthon belőle. Szinte nincs olyan főétel, amelyből hiányozna a fokhagyma.
Ha tényleg nincs sok időd, akkor egy tésztaétel tökéletes választás, hiszen, ha egyszerű szószt készítesz, annyi idő alatt lesz kész, amennyi idő alatt a tészta megfő. Ilyen villámgyors étel például ez az olasz specalitás, amelyhez gyorsan be lehet vásárolni az alapanyagokat is. Ha pedig a fokhagyma ízét szeretnéd hangsúlyossá tenni, de kicsit összetettebb fogást szeretnél, akkor készítsd el ezt a csirkemellet mézes-fokhagymás szószban.
Az alábbi viszont tényleg egy pofonegyszerű tésztaétel, amely attól lesz kicsit izgalmasabb, hogy a sütőben sülnek össze az ízek. És persze a rengeteg sajttól, ami a tetejére olvad.
Sütőben sült fokhagymás tészta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm tészta (penne)
- 200 gramm tejföl
- 150 millliter tejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- 160 gramm sajt (reszelt)
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tésztát lobogó vízben főzzül al dente-re, majd szűrjük le. A fokhagymagerezdeket passzírozzuk át.
Egy tálban keverjük össze a tejfölt és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a fokhagymát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy jénait vajazzunk ki, öntsük bele a tésztát, öntsük rá a tejfölös öntetet, majd reszeljük rá a sajtot. Süssük 25 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!