Roppanós rántott jalapeno sajtkrémmel töltve – Tökéletes vendégváró

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a csípős, sajtkrémes különlegesség egy jó buli elmaradhatatlan tartozéka. Zseniális és ötletes vendégváró, amivel biztosan le fogjátok nyűgözni a rokonokat és a barátokat. 

Bár a panírozás része időigényes, a paprikák sütése maximum 1-2 percet vesz igénybe. Isteni, cheddarral felturbózott sajtkrém kerül a picit roppanós jalapenókba, amik mellé egy joghurtos vagy pirospaprikás mártogatós dukál. Szószokra itt mutattunk ötleteket. 

A paprikák feldolgozásánál mindenképpen használjatok kesztyűt!A chilipaprikákban található kapszaicin-koncentráció ugyanis könnyen megégetheti a bőrt. A paprikákból ki kell szedni a magot és az ereket, ugyanis azoktól lesz ehetetlenül erős a jalapeno. Ha a paprikák feldolgozásával készen vagytok, kezdődhet a töltés.

A jalapenókat duplán és kétféle módszerrel kell panírozni: először tejben és lisztben kell megforgatni őket, majd, ha a liszt már rájuk száradt, tejben és zsemlemorzsában. Lehet, hogy kicsit nehezen fog menni a panírozásuk, de ha követitek a leírt lépéseket és minden egyes folyamat után hagyjátok száradni a paprikákat, akkor szépen rajtuk fog maradni a panír.

Rántott jalapeno sajttal töltve

rántott-jalapeno-recept

Hozzávalók 30 adaghoz

  • 15 darab jalapeno paprika
  • 225 gramm krémsajt
  • 170 gramm cheddar sajt
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.25 teáskanál
  • 0.25 teáskanál bors
  • 0.25 teáskanál pirospaprika
  • 0.25 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa
  • ízlés szerint olaj

Elkészítés:

Húzzunk kesztyűt. Vágjuk félbe a jalapenokat. Egy kanállal kaparjuk ki a belsejüket, különös tekintettel a magokra.

Egy kisebb tálban keverjük össze a krémsajtot a reszelt cheddar sajttal, majd egy kiskanál segítségével töltsük meg a sajtkrémmel a félbevágott jalapenókat.

Készüljünk elő a panírozáshoz: egy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, borssal, paprikával, fokhagymaporral. Egy másik tálba öntsünk tejet.

Forgassuk meg a megtöltött paprikát először a lisztben, majd a tejben, és újra a lisztben. Tegyük őket egy tálcára. Hagyjuk őket száradni legalább 10 percig, hogy a liszt jól rájuk ragadjon.

Öntsük a zsemlemorzsát egy kisebb tálba. Mártsuk a jalapenókat először a tejbe, majd a zsemlemorzsába. Tegyük őket vissza a tálcára. Pár perc száradás után ismételjük meg a folyamatot: újra merítsük őket a tejbe és a zsemlemorzsába.

A kész jalapenókat tegyük fél órára a hűtőbe, hogy a bunda rájuk ragadjon, és ne essen le róluk a sütés közben.

Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a paprikákat: kb. 1-2 perc elég nekik, ha aranybarnára sült a panír, készen vannak.

Papírtörlőre szedjük ki őket, hogy lecsöpögjön róluk az olaj. Melegen, mártogatóssal tálaljuk.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük