Porhanyós túrós háromszög: sajttal és magvakkal szórva mennyei
Az ízletes porhanyós háromszögeknek nem lehet ellenállni, épp ezért jó, ha dupla adaggal készíted.
Legyen szó bármilyen ünnepről, a vendégváró asztalon mindig elfér a sós ropogtatnivaló, amit örömmel falatoznak majd a vendégek. Az egyik családi kedvencünk ez a túrós háromszög, amit reszelt sajttal vagy magvakkal szórva is összedobhatsz.
A finomság tésztája gazdag, a túró mellett vaj, zsír és tejföl gazdagítja, ezeknek köszönhetően kapja meg porhanyós textúráját. A receptben tehéntúrót ajánlok, de juhtúróval is kipróbálható, akkor valamivel intenzívebb aromában élvezhető a finomság. Ha még egy kis rafináltságot csempésznél bele, akkor egy csipetnyi Cayenne-borssal dobd fel.
Porhanyós túrós háromszög
Hozzávalók 45 darabhoz
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál libazsír
A tetejére:
- 1 darab tojás a kenéshez
- reszelt sajt szükség szerint
- magvak (len, szezám, mák stb.) szükség szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk egybe. Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3 mm vastagságúra a tésztát.
A kinyújtott tésztát kenjük le felvert tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal vagy magvakkal.
A tésztát vágjuk háromszög alakúra, ezt úgy a legegyszerűbb megtenni, ha először téglalapokra vágjuk, majd ezeket átlósan felezzük el.
A háromszögeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük készre.
-
2024-03-26 07:52:02
-
2024-03-17 10:16:01
-
2024-02-27 10:16:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!