Porhanyós túrós háromszög: sajttal és magvakkal szórva mennyei

turos-haromszog2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes porhanyós háromszögeknek nem lehet ellenállni, épp ezért jó, ha dupla adaggal készíted.

Legyen szó bármilyen ünnepről, a vendégváró asztalon mindig elfér a sós ropogtatnivaló, amit örömmel falatoznak majd a vendégek. Az egyik családi kedvencünk ez a túrós háromszög, amit reszelt sajttal vagy magvakkal szórva is összedobhatsz.

A finomság tésztája gazdag, a túró mellett vaj, zsír és tejföl gazdagítja, ezeknek köszönhetően kapja meg porhanyós textúráját. A receptben tehéntúrót ajánlok, de juhtúróval is kipróbálható, akkor valamivel intenzívebb aromában élvezhető a finomság. Ha még egy kis rafináltságot csempésznél bele, akkor egy csipetnyi Cayenne-borssal dobd fel.

Porhanyós túrós háromszög

turos-haromszog

Hozzávalók 45 darabhoz

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál
  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál libazsír

A tetejére:

  • 1 darab tojás a kenéshez
  • reszelt sajt szükség szerint
  • magvak (len, szezám, mák stb.) szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk egybe. Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3 mm vastagságúra a tésztát.

A kinyújtott tésztát kenjük le felvert tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal vagy magvakkal.

A tésztát vágjuk háromszög alakúra, ezt úgy a legegyszerűbb megtenni, ha először téglalapokra vágjuk, majd ezeket átlósan felezzük el.

A háromszögeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 18-22 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük