10 finom recept 30 perc alatt: pofonegyszerű az elkészítésük
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A főtt, meleg házi kosztnak nincsen párja, mutatjuk kedvenc gyors receptjeinket, hogy időszűkében is össze tudj dobni valami finomat, ha rád tör az éhség.
A főzéshez idő és türelem kell, hisz a konyhában el lehet időzni az ebéd vagy a vacsora elkészítésével. Sokan épp ezért csak hétvégén főzőcskéznek, hétközben nehezebben szánják rá az időt.
Ha nem vagy nagyon fáradt, és szeretsz is főzni, akkor feltétlen te készítsd el a menüt. Szerencsére rengetegféle izgalmas, mégis egyszerűen összedobható ételt alkothatsz, melyeket mindenki jóízűen falatozhat majd. Mutatjuk a mi kedvenc gyors receptjeinket, melyeket 30-35 perc alatt bőven össze lehet dobni. Sőt, még olyan finomságot is mutatunk, amelyet előző este is összekészíthetsz, így másnap még könnyebb dolgod lesz.
Brokkoliszószos tészta
A szuperélelmiszerből rengeteg izgalmas étel készülhet, érdemes tésztával párosítva kipróbálni. A brokkolis tészta több változatban kerülhet az asztalra, a különlegesebb ízélményért érdemes pürésíteni a zöldséget. A pluszízek miatt fokhagyma, bazsalikom és citromlé is helyet kap a szószban.
Cukkinis-tojásos muffin
A cukkinis-tojásos muffin tápláló harapnivaló, iskolába vagy munkahelyre is viheted. A finomság remekül bírja a csomagolást, az elkészítése pedig nem bonyolult, kezdő fakanálvirtuózok is össze tudják dobni. A sós muffin masszája jól viseli a plusz alapanyagokat, hússal, zöldfűszerekkel és sajtokkal is meg lehet bolondítani. A masszát akár előző este is bekeverheted, a hűtőben egy napot simán eláll, másnap csak sütőbe kell tolnod a finomságot.
Tojásos carbonara spagetti
A gyors receptek listájáról nem hiányozhat az olaszok nagy kedvence, a carbonara. Az ínycsiklandó étel néhány hozzávalóból készül, és igen sokféleképpen ki lehet próbálni. Az úgynevezett hamis változatokban tejszín gondoskodik a krémességről, és extra alapanyagok is kerülhetnek bele. Maradva az eredetinél, a receptben tojástól krémes a szósz, a csodás ízekről pedig a pecorino romano, a tokaszalonna és a frissen őrölt bors gondoskodik.
Tejszínes paradicsomleves
A levesek kínálatában a paradicsomleves egyszerűnek számít, persze attól függően, ki hogy készíti. Tény, hogy a listán a magyar változat nem nevezhető úrinak, főleg akkor, ha az olasz verzióhoz hasonlítjuk. Az éttermi szintre emelt fogásban friss bazsalikom és fokhagyma teszi csodássá a levest, selymes állagáról pedig a tejszín gondoskodik.
Sajtos-kukoricás tócsni
A hagyományos tócsni burgonyából készül, de más zöldségekből is el lehet készíteni, vagy a klasszik verziót dobhatod fel mixelve más alapanyagokkal. A kukoricás tócsnit mirelit vagy konzerves kukoricából is összedobhatod. Gyors finomság, mely ízlésre alakítható, a massza fűszerezésével érdemes játszani. Jól áll neki a koriander, újhagyma és az őrölt bors, de pikánsabb fűszerekkel is kipróbálhatod.
Tésztasaláta borsóval és sonkával
A tésztasaláta hidegen a legfinomabb, ezért érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, mert a hűtőből kivéve is finom lesz. Egyetlen szépséghibája, hogy a másnapos tésztasaláta nem lesz olyan krémes, szószos, mint amilyen frissen volt. Az elkészítése egyszerű, mégis változatos, finom sonkával és borsóval, de kukorica is mehet mellé, sőt, virslivel is kipróbálhatod.
Tejszínes petrezselyem-krémleves
A selymes, könnyed petrezselyem-krémleves egyszerűen készül, ám cseppet sem mondható szerénynek. Tápláló a burgonyának köszönhetően, tökéletes textúráját pedig a tojássárgája és a tejszín keverékétől kapja. Az ízletes melengetőt krutonnal, levesgyönggyel vagy sült baconnel még izgalmasabbá teheted.
Gombával töltött zsemle
A gombával töltött zsemle maradék pékáruból készítve is tökéletes. A finomság olyan, mint egy méretes melegszendvics, mivel a zsemle belseje ki van vájva, hogy a helyére izgalmas gombás töltelék kerüljön. A gusztusos harapnivaló eteti magát, olyan finom. A falatozásával azért csak óvatosan, a forró zsemle könnyen okozhat égési sérüléseket.
Svéd gombasaláta
A gomba szerethető alapanyag, hisz tényleg rengetegféle izgalmas étel készülhet belőle. Az egyik nagy kedvenc, a svéd gombasaláta is ilyen, mely melegen és hidegen is nagyon finom. A saláta neve megtévesztő, a svéd konyhához semmi köze, a fűszerezése miatt a mediterrán térség közelebb áll hozzá.
Sütőben pirult csirkemáj
A belsőség sokak körében nem épp a legrokonszenvesebb alapanyag, pedig érdemes bizalmat szavazni a májnak. A csirkemáj megfizethető, vasban és vitaminokban gazdag, ha pedig jól készül, akkor nagyon finom. Egy kis fantáziával a megosztó alapanyagból éttermi szintű ételt készíthetsz krumplival és almával. A májat előző este feltétlen készítsd elő, áztasd fokhagymás tejbe. Így puhább és finomabb lesz, és sokkal gyorsabban elkészül.
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors