A zöld 7 arca: felérnek egy vitaminkúrával ezek az ételek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Összegyűjtöttük a kedvenc zöld fogásainkat, amelyek tele vannak vitaminokkal és emellett annyira finomak, hogy abba sem tudod majd hagyni az evést.
Minél színesebben étkezel, annál több és változatosabb tápanyagot tudsz bejuttatni a szervezetedbe. Az alábbiakban 7 könnyen elkészíthető és tápláló összeállítást mutatunk, amelyekben a zöld alapanyagoké a főszerep.
A legjobb avokádókrém
Ez az ízbomba és szuper krémes guacamole nemcsak azért ez egyik legnagyobb kedvencem, mert nagyon finom, hanem azért is, mert az egyik legegészségesebb gyümölcs, az avokádó az alapja. Az elkészítése pofonegyszerű, mártogatósként és szendvicsre kenve is tökéletesen működik.
Zöld ivólé
Ebben a zöld ivólében a legegészségesebb zöld alapanyagok kaptak helyet: az alapja kivi, alma, uborka és spenót, mindezt pedig friss lime-lé, gyömbér és egy marék menta ízesíti. Az innivaló nemcsak új lendülettel tölti fel a szervezetedet, hanem gyengéden méregtelenít is.
Kivisalsa
A kivi talán egy nem mindennapi alapanyag, ha salsakészítésről van szó, de hidd el, hogy ebben az összeállításban nagyon is van helye. A C-vitaminban gazdag gyümölcs a kissé fanyar ízével tökéletesen kiegészíti a többi hozzávalót, így egy valódi ízorgia lesz a végeredmény. Az összeállításban ráadásul a szuperélelmiszer avokádó is helyet kap.
Brokkoliszószos tészta
A brokkolit gyakran kombináljuk tészaételekkel, azonban többnyire rózsáira szedve, darabokban szerepel a receptekben. Ebben az esetben azonban a brokkoli maga a tésztaszósz, amelybe még spenót és fenyőmag is kerül. Turmixolás után kerül a tésztára, és annyira krémes, hogy képtelenség neki ellenállni.
Kapros uborkaleves
Az uborkáról többnyire friss saláták, esetleg szendvicsek jutnak az eszünkbe, de érdemes időnként elrugaszkodni a megszokásoktól, és valami újat alkotni, mint ahogy a kapros uborkaleves esetében is történt. Magas víztartalma miatt kiválóan hidratál, így a belőle készült leves jól behűtve a nyári hőségekben igazi felüdülést jelent.
Zöld pesztós tészta
Ha egy igazán aromás, mégis gyorsan összedobható vacsit keresel, akkor ezt a pesztós tésztát próbáld ki. A pesztó a megszokottól eltérően nem fenyőmaggal, hanem tökmaggal készül, ezzel is ráerősítve a „zöld” hangulatra. Ez a változat így nemcsak pénztárcabarátabb, hanem tápanyagdúsabb is lesz, hiszen a tökmag tele van fehérjével.
Görög spenótos pite
A zöld alapanyagok sorából természetesen a spenót sem maradhat ki, és ha nem akarsz megragadni a spenótfőzelék szintjén, akkor készítsd el ezt az izgalmas spenótos pitét. A spenót mellé a töltelékbe feta és parmezán is kerül, így nemcsak tartalmas köret, de főétel is lehet.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors