A legjobb kuglófok egy helyen: 7 gyors és mutatós desszertet mutatunk
A kuglóf a kevert tésztás sütemények koronázatlan királya, hiszen egyszerűsége ellenére igazi desszertcsodák készíthetők belőle.
A legtöbb kuglóf kevert tésztás alappal, gyorsan és egyszerűen készül, és mivel nagyon nehéz elrontani, kezdőként és időszűkében is bátran bevállalhatod.
Az alábbi válogatásban biztosan megtalálod a neked valót, hiszen többféle ízkombinációban elkészíthető változatot is mutatunk.
Almás-fahéjas kuglóf
Az alma és a fahéj remekül kiegészítik egymást ebben a desszertben, előbbi ráadásul rendhagyó módon, püré formájában kerül a tésztába. Ettől nemcsak mesésen gyümölcsös lesz a kuglóf, de hidratált is, és még több nap után is álompuha marad.
Áfonyás-citromos kuglóf
Az előző változathoz hasonlóan az áfonya és a citrom is verhetetlen páros süteményekben, és nincs ez másként ennél a mutatós kuglófnál sem. A sütit citrommázzal is koronázhatod, de önmagában a puha tészta is mennyei.
Csokis kuglóf
A csoki igazi jolly joker, hiszen nehéz vele melléfogni: a legtöbben szeretik, és nem igazán létezik olyan alkalom, amelyhez nem illik. Erre a csokis kuglófra ez hatványozottan igaz, hiszen az intenzíven kakaós alapot csokis máz teszi még tökéletesebbé.
Narancsos kuglóf
Bár ez a kuglóf karácsonyi köntöst kapott, ha átalakítod a díszítését, akkor bármilyen más alkalomra elkészítheted. A tésztába narancslé és reszelt narancshéj is kerül, amitől minden falat üdítően hat.
Tojáslikőrös kuglóf fehér csokival
A kuglóf húsvétra is tökéletesen beillik. Ennek a változatnak az a különlegessége, hogy tojáslikőr kerül a tésztájába, a tetejét pedig olvasztott fehér csoki díszíti. Ha pedig igazán adsz a részletekre, akkor cukorgyöngyökkel is feldobhatod.
Márványkuglóf
Ez a márványkuglóf szintén a mutatós, de egyszerűen összedobható sütemények közé tartozik. A vaníliás és csokis tészta szuperül kiegészítik egymást, és mindössze 10 perc a tényleges munka az előkészítéssel. Reggeli kávé mellé nem létezik ennél jobb nasi!
Egyszerű vaníliás kuglóf
A kevert tésztás változatok után ezzel az élesztőssel zárjuk a sort, amitől azonban véletlenül se ijedj meg: dagasztás nélkül készül. A tésztáját a vanília mellett citromhéj ízesíti, az elkészült kuglófot pedig fagyival, lekvárral, tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel is fogyaszthatod.
Fotók: Getty Images