Almás desszertek a hét minden napjára: a legfinomabb opciókat mutatjuk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Így készíts házi zöldségalaplevet: a héjak sem mennek kárba
Az almás desszertek egyszerűsége és nagyszerűsége eredményezi a népszerűségüket is: ha megfelelően készíted őket, minden alkalommal megállják a helyüket!
Almás desszerteket bármikor készíthetsz, hiszen a legtöbb hozzávalója – a gyümölcs legalábbis biztosan – egész évben könnyen beszerezhető. A fahéjjal vagy más aromás fűszerrel készült finomságok azonban valahogy a hűvösebb hónapokban esnek a legjobban: most 7 receptet is mutatunk, amelyekből kedvedre válogathatsz.
Mekis almás pite
Ki ne szeretné az illatos és gőzölgő mekis almás pitét? Jó hír, hogy nem kell azonnal gyorsétterembe szaladnod érte, hiszen otthon is elkészítheted, egyszerűbben, mint gondolnád. A kész leveles tésztából készülő nasit percek alatt összedobhatod, és az ínyenc tölteléknek köszönhetően pont olyan isteni lesz, mint az eredeti.
Almás pite
Ha alma, akkor almás pite! Ez az amerikai változat sokkal könnyedebb, mint a hagyományosan vastag tésztával készülő magyaros testvére, az igazán nagy különbséget pedig a töltelék jelenti: az almát nemcsak fahéj ízesíti, hanem kevés citrom és reszelt citromhéj gondoskodik arról, hogy ne csak melengető, hanem üde is legyen.
Láthatatlan almatorta
A láthatatlan almatorta egy különleges francia sütemény, amelyben alma és édes vaníliás krém a főszereplők. A Gateau Invisible aux Pommes a hajszálvékonyra vágott almaszeletekről kapta a nevét, amelyek alig észrevehetők a krémben.
Bundázott alma
A fahéjas palacsintatésztában sült, aranybarna bundázott alma az egyik legjobb harapnivaló, amelyet kevés hozzávalóból, percek alatt elkészíthetsz. A desszert szinte elronthatatlan, az egyetlen dolog, amire figyelned kell, hogy ne égesd meg sütés közben.
Tepsiben sült alma
Ez a tepsiben sült alma egyszerre lehet desszert, tízórai vagy tápláló harapnivaló a nap bármelyik órájában. Az elfelezett almákra egy melengető fűszerekkel ízesített zabpelyhes töltelék kerül: amellett, hogy nagyon finom, sok rosttal is ellátja szervezetedet.
Almás muffinrózsa
Az almaszeletekből készült muffinrózsa egy finom és mutatós desszert, amely bár elsőre bonyolultnak tűnik, igazából gyerekjáték összedobni. Az alma mellett a legfontosabb hozzávalói a kész leveles tészta és a baracklekvár, mindez pedig muffinformában sül aranybarnára.
Almás fánk
Ez a fánk két szempontból is különleges. Először is reszelt alma kerül a tésztájába, a gyümölcsnek köszönhetően mesésen lágy és hidratált lesz. Másodszor pedig a hagyományos fánkokkal ellentétben nem igényel dagasztást és kelesztést, hiszen élesztő helyett sütőporral készül.
Fotók: Getty Images, Kapitány Beáta / Sóbors