Eddig rosszul vágtad fel az avokádót, és még csak nem is tudtál róla
Ne hosszában! Keresztben!

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az avokádót felvágni nem tűnik egy agysebészetnek - mármint, ha sikerül mindig megfelelően értettet találni ahelyett, hogy egy darab sziklával kellene megküzdeni. Ez azonban, a honi avokádó viszonyokat ismerve, korántsem magától értetődő, maradt tehát a hüvelykujj állandó veszélyeztetése.

A kés ugyanis hajlamos megcsúszni a magon, majd a hüvelykujj bőrében, durvább esetben a húsban megállni. Szerencsére a Food Insider talált egy sokkal jobb megoldást: szerintük az a tuti, ha az avokádót nem hosszában, hanem keresztben vágjuk el, nagyjából ott, ahol a mag felső harmadát sejtjük.

avokado felvagasa

Ezzel a módszerrel állítólag sokkal nagyobb biztonságban lehet a kezünk, amit ki is próbáltam ebédnél, és tényleg nem vágtam meg magam, jé. A módszer akkor működik igazán, ha séfkést és vágódeszkát használunk: csak lefektetjük az avokádót, majd a gyümölcsöt a másik tenyerünkkel a deszkán forgatva, levágjuk a felső harmadot. Egyszerű, de nagyszerű, és főleg biztonságos. Na de mi jön ezután?

Most jön az, hogy egy határozott nyomással kipöccintjük belőle a magot. Nekem ez is bevált, itt kezdtem el hinni az Insider cikkének, amit addig totál hülyeségnek tartottam. Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a hámozás, amitől huncutul fickándozni kezd az avokádó a kezünkben, annyira csúszós lesz.

Nekünk azonban már mindegy, mert innentől kezdve a héjtalan és magtalan avokádónkat úgy forgatjuk és szeleteljük, ahogy akarjuk. A legegyformább és legszebb, félkör alakú szeleteket pedig úgy tudjuk elérni, hogy hosszában is elvágjuk, majd a vágott felével a deszkára tesszük és az első vágással párhuzamosan, szépen tovább szeleteljük az avokádót. Így ni.

avokado szeletek

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük