
Eddig rosszul vágtad fel az avokádót, és még csak nem is tudtál róla
Ne hosszában! Keresztben!
Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül

Laktató, toszkán leves kelkáposztával: ropogós bacon koronázza meg

Puha, búzadarás kevert sütemény: édes szirup járja át

Szaftos, tejszínes csirkemell újhagymával és kukoricával: eteti magát, olyan finom

Így tárold a banánt, hogy minél később barnuljon be: bevált tippeket mutatunk
Az avokádót felvágni nem tűnik egy agysebészetnek - mármint, ha sikerül mindig megfelelően értettet találni ahelyett, hogy egy darab sziklával kellene megküzdeni. Ez azonban, a honi avokádó viszonyokat ismerve, korántsem magától értetődő, maradt tehát a hüvelykujj állandó veszélyeztetése.
A kés ugyanis hajlamos megcsúszni a magon, majd a hüvelykujj bőrében, durvább esetben a húsban megállni. Szerencsére a Food Insider talált egy sokkal jobb megoldást: szerintük az a tuti, ha az avokádót nem hosszában, hanem keresztben vágjuk el, nagyjából ott, ahol a mag felső harmadát sejtjük.

Ezzel a módszerrel állítólag sokkal nagyobb biztonságban lehet a kezünk, amit ki is próbáltam ebédnél, és tényleg nem vágtam meg magam, jé. A módszer akkor működik igazán, ha séfkést és vágódeszkát használunk: csak lefektetjük az avokádót, majd a gyümölcsöt a másik tenyerünkkel a deszkán forgatva, levágjuk a felső harmadot. Egyszerű, de nagyszerű, és főleg biztonságos. Na de mi jön ezután?
Most jön az, hogy egy határozott nyomással kipöccintjük belőle a magot. Nekem ez is bevált, itt kezdtem el hinni az Insider cikkének, amit addig totál hülyeségnek tartottam. Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a hámozás, amitől huncutul fickándozni kezd az avokádó a kezünkben, annyira csúszós lesz.
Nekünk azonban már mindegy, mert innentől kezdve a héjtalan és magtalan avokádónkat úgy forgatjuk és szeleteljük, ahogy akarjuk. A legegyformább és legszebb, félkör alakú szeleteket pedig úgy tudjuk elérni, hogy hosszában is elvágjuk, majd a vágott felével a deszkára tesszük és az első vágással párhuzamosan, szépen tovább szeleteljük az avokádót. Így ni.

Fotó: Shutterstock