![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Eddig rosszul vágtad fel az avokádót, és még csak nem is tudtál róla
Ne hosszában! Keresztben!
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az avokádót felvágni nem tűnik egy agysebészetnek - mármint, ha sikerül mindig megfelelően értettet találni ahelyett, hogy egy darab sziklával kellene megküzdeni. Ez azonban, a honi avokádó viszonyokat ismerve, korántsem magától értetődő, maradt tehát a hüvelykujj állandó veszélyeztetése.
A kés ugyanis hajlamos megcsúszni a magon, majd a hüvelykujj bőrében, durvább esetben a húsban megállni. Szerencsére a Food Insider talált egy sokkal jobb megoldást: szerintük az a tuti, ha az avokádót nem hosszában, hanem keresztben vágjuk el, nagyjából ott, ahol a mag felső harmadát sejtjük.
![avokado felvagasa](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2908/29085/290853/29085369_15945bc12e622342d8798ad2cf76bbb1_wm.jpg)
Ezzel a módszerrel állítólag sokkal nagyobb biztonságban lehet a kezünk, amit ki is próbáltam ebédnél, és tényleg nem vágtam meg magam, jé. A módszer akkor működik igazán, ha séfkést és vágódeszkát használunk: csak lefektetjük az avokádót, majd a gyümölcsöt a másik tenyerünkkel a deszkán forgatva, levágjuk a felső harmadot. Egyszerű, de nagyszerű, és főleg biztonságos. Na de mi jön ezután?
Most jön az, hogy egy határozott nyomással kipöccintjük belőle a magot. Nekem ez is bevált, itt kezdtem el hinni az Insider cikkének, amit addig totál hülyeségnek tartottam. Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a hámozás, amitől huncutul fickándozni kezd az avokádó a kezünkben, annyira csúszós lesz.
Nekünk azonban már mindegy, mert innentől kezdve a héjtalan és magtalan avokádónkat úgy forgatjuk és szeleteljük, ahogy akarjuk. A legegyformább és legszebb, félkör alakú szeleteket pedig úgy tudjuk elérni, hogy hosszában is elvágjuk, majd a vágott felével a deszkára tesszük és az első vágással párhuzamosan, szépen tovább szeleteljük az avokádót. Így ni.
![avokado szeletek](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2908/29085/290853/29085377_3a9e6516f40690e338a1a31071a3940d_wm.jpg)
Fotó: Shutterstock