7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

eper-felhasznalasa
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az eper nemcsak frissen fogyasztva csábító, hanem igazi kincs a konyhában, édes és sós finomságok is készülhetnek belőle.

A nyári szezon bővelkedik gyümölcsökben, a sok szépség közül az egyik legnagyobb kedvenc az eper, amit érdemes sütés és főzés során felfedezni.

Rengeteg mutatós finomság készülhet a gyümölcsből, ilyen az epres muffin, epres sajttorta, epres galette, epres torta, epres piskóta vagy az epres kevert sütemény, és még bőven lehetne sorolni a mesés desszerteket. Az eper azonban sokkal több, mint egy mutatós gyümölcs, amit csak süteményekben használhatsz fel. Az eper sós ételekben is meglepően jól működik, csak jól kell párosítani.

Ha igazi gasztrofelfedező vagy, akkor élvezd ki az eper szezonját, falatozd magában, csempészd süteményekbe, tartósítsd, és próbáld ki sós ételekben. A gyümölcs különlegesebb felhasználására adunk most néhány ötletet, amit megéri kipróbálni a vállalkozó kedvűeknek.

mit készíts eperből desszert helyett sósan is isteni ct

Milyen sós finomságok készülhetnek az eperből?

  • Nem kell túlgondolni a dolgokat, készíts egy pirítóst, kínálj mellé kecskesajtot és epret. A sós, savas, édes hármas remekül működik együtt. Ez az egyszerűen összedobható finomság tökéletes előétel vagy vendégváró, amit még tovább gondolhatsz egy kis bazsalikommal és balzsamecettel.
  • Az eperből csodás salátákat is összedobhatsz, az egyik ilyen, ha az epret paradicsom helyett használod, így egy különlegesebb caprese salátát kínálhatsz.
  • Maradjunk még a salátavonalon, továbbra is a paradicsom helyett használd, vagy vele, fele-fele arányban. Dobj össze az eperből egy izgalmas salsát, ami grillezett húsokhoz és halhoz is remekül illik.
  • Az epret sült céklával is keverheted, amely mellé adj még feta sajtot és pirított tökmagot. Az így készült epres fogás könnyű előétel vagy vacsora, ami melegen és hidegen is jólesik.
mit készíts eperből desszert helyett sósan is isteni ct1
  • Ha szereted az egyszerű, mégis különleges fogásokat, akkor dobj össze egy parmezánnal dúsított rizottót, amihez keverj epret. A parmezán sóssága és az eper édessége izgalmas ízélményt biztosít.
  • Az eperből a nyári hőségben finom gyümölcslevest szokás készíteni. Mi lenne, ha most egy izgalmas hideg levest készítenél az eperből, mondjuk egy epres gazpachót? A gyümölcsöt paradicsom helyett használd, így egy frissítő különlegességet kóstolhatsz.
  • Az epret leveles tésztába is csomagolhatod, mi is szoktunk ilyen recepteket ajánlani, csak most nem édesen, hanem sósan. A leveles tésztára az eper mellé kecskesajtot vagy feta sajtot tegyél, a zöldfűszerekről és a frissen őrölt borsról se feledkezz meg!

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon