A Gourmet Fesztiválon a zsíros kenyér se mindennapi – Kóstold végig Magyarország ízeit
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az örökség jegyében széles, változatos és házias menüsorral, rég elfeledett fogásokkal, klasszikusokkal és különlegességekkel is készülnek a Gourmet Fesztivál kiállító éttermei, hogy újra felvonulhasson a magyarországi csúcsgasztronómia színe-java a Millenárison.
Kétéves kényszerszünet után idén újra lesz Gourmet Fesztivál a Millenárison, idén ráadásul tizedszerre rendezik meg a gasztronómia rajongóinak találkozóját május 27. és 29. között. A Gourmet Fesztivál a hagyományokhoz híven a Millenárison várja a látogatókat, ahol az örökség jegyében mutatnak ízelítőt a csúcsgasztronómiából az ország minden tájáról kiállító éttermek.
A 10. jubileumi fesztiválon mintegy 100 kiállító lesz jelen, köztük olyanok is, akik idén mutatkoznak be először. De nem csak főételeket lehet majd kóstolni, az édesszájúakra, a kávérajongókra is gondoltak, valamint bemutatkoznak a hazai borászatok és pálinkafőzdék is. Az ételek esetében most nem az ikonikus ételek, alapanyagok vagy étel-ital párosítások lesznek a középpontban, hanem az örökség, akár családi, akár más szemszögből.
Szezonalitás, gyerekkori kedvencek és egzotikumok kavalkádja
Az örökség jegyében zajlik a fesztivál, de olyan szempontokat is figyelembe vesznek a szervezők, mint a szezonalitás, a lokalitás vagy a személyesség. A menüsorban olyan ételek is megtalálhatók, mint Sárközi Ákos nagymamájának házi nudlija, Széll Tamás gyerekkori kedvenc tejfölös gombóca vagy Rácz Jenő zsíros kenyere. A fesztiválon kiállító mintegy 70 étterem és cukrászda összesített menüsorában közel 200 étel és desszert található. A teljesség igénye nélkül lesz palócleves, szegedi halleves, töltött káposzta, lecsó, tojásos nokedli, kaszinótojás, rakott krumpli, káposztás tészta, mákos guba, tejbegríz és aranygaluska is.
Az egzotikusabb ízek kedvelői sem maradnak hoppon, a menüből nem hiányoznak a közel-keleti és ázsiai konyha legjobb hazai képviselőinek fogásai sem: lesz fattoush, mutabal és muhamara, kebab, kho, tajvani gua bao, ramen és shabu-shabu mangalicából, lótuszgyökér-saláta, malacfül kimchivel, csípős-savanyú és tom-yum leves, valamint szusitekercs-válogatás is. A komplett menüt itt lehet megnézni.
Fotó: Száz Eszter / Sóbors