Minden gyereknél beválnak: trükkök finnyogás ellen

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minden gyereknek mások az étkezési nyavalyái, az egyik rosszabbul, a másik jobban evő gyerek, az egyik vállalkozó szellemű, a másik hajthatatlan, de vannak trükkök, amik szinte mindegyiküknél beválnak.

Az egyik a fűszerektől és az intenzív ízektől borul ki, a másik azt nem bírja, ha a különböző állagok változnak egy ételen belül, másnak pedig pont az a baja, hogy egyhangú az egész. Van, amelyik egyszerűen bepánikol a zöld színtől, a magoktól, a zöldségtől, a főzeléktől, szóval minden gyereknek más a mumusa.

Mindenki a saját gyerekén tud a legjobban kifogni, ha utálja a főzeléket, akkor azt mondani, hogy ez csak egy sűrű leves, ha nem szereti a brokkolit, de imádja a mogyorót, akkor megszórja mogyoróval a brokkolit - de ezek egyedi esetek. Most olyanokat gyűjtöttünk össze, amik a legtöbb gyereknél működnek. Többségük tulajdonképpen pszichológia jellegű trükk, mégis beválik.

Ki kell rántani

Mindent megkóstolnak, ami bundában van, lehet az rendes rántás, de lehet sörtészta, vagy bármilyen más, alternatív megoldás, biztos, hogy legalább a kóstolásig eljutnak. Ettől még simán lehet, hogy az első harapás után kiborulnak, ha cukkini vagy gomba rejlik a bunda alatt, de az is előfordulhat, hogy rákapnak.

finnya s gyerek

Palacsinta, mint forma

A palacsintaforma nem csak a desszertnél jön be. Nevezhetjük palacsintának a tócsnit is, amibe meg belerejthetünk mindent, amit amúgy tuti nem ennének meg. Nálunk például a tojás az, ami sehogy nem megy, ezért hívják az omlettet palacsintának, és úgy máris átcsúszik a rostán.

Golyó

Ugyanaz a helyzet, mint a palacsintával, golyó formában szinte mindent be lehet adni nekik, lehet egészséges datolyagolyó vagy zöldséggolyó, belerejtve minden utált zöldséget, biztosan nyitottabbak lesznek rá, mintha simán eléjük tennénk a párolt, eredeti verziójában.

Krémlevesben

Nem nagyon volt még olyan krémleves, amit ne ettek volna meg, még a bizarrabb ízűeket is örömmel fogadják, mint a zeller vagy a brokkoli, csak az a fontos, hogy igazán krémes legyen az állaga, és legyen benne valami nagyon ropogós. Van, hogy többféle betétet kapnak hozzá, és maguk szórhatnak bele sajtot, magokat, krutont, ami épp akad és amit szeretnek, ezt nagyon tudják élvezni.

bebietetes

Tészta közé

A tésztaféléket minden gyerek annyira szereti, hogyha az arra kerülő szószba vagy közé rejtjük a kevésbé népszerű alapanyagokat, akkor sokkal nagyobb eséllyel fogják megkóstolni, mintha magányosan állnának a tányéron. Különösen, ha a kedvencükről van szó. 

Mártogatás

A mártogatás nagyon bejön, és nem csak a krumpli-ketchup relációban, de sok más esetben is, nálunk már működött a sült karfiol-tejföl, a céklatócsni-joghurt is. Ha valamilyen étel nagyon nem megy, mindenképp érdemes vele próbálkozni: teszünk mellé egy kis bögrében valamit, amibe belemárthatja, és máris lehet, hogy megszereti. 

Fotó: Ács Bori/Getty Images

Ezt is szeretjük