A 10 legjobb hűsítő, hideg leves a forró, nyári napokra – Édes és sós változatok
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nyáron a friss, hideg levesek esnek a legjobban, ezért összegyűjtöttük a legjobb főzés nélküli, főzős, édes és sós változatokat.
A legtöbb hideg nyári leves főzés nélkül, turmixgépben készül, konkrétan alig van velük 5-10 perc munka. Vannak azonban olyanok - főként a gyümölcslevesek -, amelyeknél össze kell főzni a hozzávalókat, hogy jól érvényesüljenek az ízek, de ezek sem sokkal időigényesebbek vagy bonyolultabbak.
Nagyon szeretem azokat a leveseket is, amelyeket melegen és hidegen is fogyaszthatunk - ha éppen hűvös, esős nyári napra ébredtünk, jó forrón, ha kánikulára, akkor behűtve tálaljuk. Az alábbi válogatásban ilyenekre is lesz bőven példa.
Cover: Getty Images