Sztárhóbort vagy sikeres vállalkozás? 7 híresség, aki saját éttermet nyitott

hécover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Több lábon szeretnének állni, új kihívást keresnek, vagy egész egyszerűen a gasztronómia szeretete vezényli azokat a hírességeket, akik étteremnyitásra adták a fejüket?

Hollywoodban nem ritka, hogy egyes hírességek étterem üzemeltetésével próbálkoznak meg, a vállalkozás egyeseknek bejön, míg másoknak csúfos véget ér.

Bőven lehetne sorolni a vállalkozókedvű celebeket, a névsor igen hosszas, épp ezért felmerülhet a kérdés, hogy a hírességek körében az étteremnyitás egyfajta hóbort lehet, amit feltétlen ki kell próbálniuk, vagy ennél több van mögötte?

A névsor egyik népszerű tagja Jennifer Lopez, a díva a 2000-es évek elején nagymamája emléke előtt tisztelegve nyitotta meg éttermét, a Madre’s-t. A hangulatos hely eleinte virágzott, a vendégek közt hollywoodi sztárok is megfordultak, majd 2008-ban végleg bezárt.

Természetesen a kudarcok mellett meglepő sikerekre is bukkanni, bőven akadnak olyan sztárok, akik hatalmas népszerűségre tettek szert azzal, hogy pénzt, időt és energiát fektettek saját éttermükbe.

héct

Mark Wahlberg hamburgereket kínál

A remek fizikummal büszkélkedő színész sokoldalú tehetség, rapperként mutatkozott be, majd modellkedett, utána jött a színészet, mellette pedig produceri feladatokat is ellát. Az Oscar- és Golden Globe-jelölt sztár nem csak a színészetben tehetséges, az üzleti életben is sikeres. Két testvérével, Donnie-val és Paullal közösen létrehozták a Wahlburgers étteremláncot, amit az ismert gyorséttermekhez lehet leginkább hasonlítani. A vendéglő hihetetlen sebességgel terjeszkedik Amerikában, több étterem üzemel sikerrel, de nemcsak az álmok hazájában, hanem Kanadában, Németországban, hamarosan pedig Új-Zélandon is meg lehet kóstolni a Wahlberg fivérek és édesanyjuk kedvenceit.

Fotó: Wahlburgers Facebook-oldal

Robert De Niro éttermébe Budapesten is beülhetsz

Az olasz felmenőkkel büszkélkedő színészről azt gondolná az ember, ha már éttermet nyit, akkor az olasz konyha jellegzetes fogásait kínálja. Hát nem! Az Oscar-díjjal is kitüntetett legenda a világhírű Nobu étterem egyik tulajdonosa, melyben a hagyományos japán ételeket ötvözik a dél-amerikai ízvilággal.

rdnct

Fotó: Gregg DeGuire/Stringer/Getty Images

A különleges étterem hétköznapinak nem nevezhető fogásai itthon is megkóstolhatók, igaz, az árak nem nevezhetők barátinak. A Nobu egyik specialitása az alaszkai fekete tőkehal misóval.

A színésznek más étterme is van, a Tribeca grill nevű steakház, az étlapon az igazi amerikai konyha fedezhető fel.

Norman Reedus étterme a fiatalabb közönséget célozza meg

A The Walking Dead színésze, Norman Reedus és a sorozat egyik producere, Greg Nicotero közös vállalkozásra adták a fejüket. A páros rusztikus hangulatú bárt és éttermet nyitott, melyet az emberek nagyon szeretnek. A mindig telt házzal üzemelő helyen vígan lehet sörözni és persze falatozni, a kínálatban jól megpakolt, szaftos burgerek, hagymakarika és steak is találhatók. A baráti összejöveteleket élő zenés estékkel teszik színesebbé, de sorozatmaratonra is van lehetőség, és persze bármikor összefuthat az ember a sorozat egyik színészével.

nrct

Fotó: Nic&Norman's Facebook-oldal

Lady Gaga családias étterme

A tehetséges énekes-színésznő, Lady Gaga a szülei éttermébe szállt be. A családias hangulatú, olasz étterem New Yorkban üzemel, olasz fogásokkal, az étlapon a művésznő kedvenc ételei is szerepelnek. 

lgct

Fotó: Ida Mae Astute/Contributor/Getty Images

Danny Trejo éttermében nincs pazarlás

Ki gondolta volna, hogy Robert Rodriguez filmjeinek csillaga, az egykor zűrös életet élő Danny Trejo a vegán konyha népszerűsítése mellett dönt? Trejo éttermében a növényi fogások mellett minden gluténmentes, plusz nagy erénye a helynek, hogy a megmaradt ételeket nem dobják ki, hanem rászorulók közt szétosztják.

dtct

Fotó: Trejo's Tacos Facebook-oldal

Jay-Z

A hiphopfenegyerek az üzleti életben is sikert sikerre halmoz. Jay-Z szívéhez a zene mellett a sport is közel áll, részesedése van az NBA-ban játszó Brooklyn Nets csapatban, valamint a 40/40 Club tulajdonosa. A hírességek körében népszerű hely fúziós konyhát visz, természetesen burgerek is szerepelnek az étlapon. Ez a hely a sport szerelmesei számára tökéletes választás, mivel meccseket is vetítenek, és baráti társaságoknak is érdemes felfedezni a lehetőségeket, evés után biliárdozhatnak egyet.

jct

Fotó: The 40/40 Club Facebook-oldal

Eminem spagettiben utazik

A detroiti rapper új arcnak számít a vendéglátásban, tavaly év végén nyitotta meg éttermét, amely óriási figyelmet kapott, hisz Eminem étkezdéjében a spagetti a főszereplő. A Mom’s spaghettiben kérhet az ember hagyományos húsgolyóval dúsított spagettit, de bizarr szendvicset is lehet kóstolni, ami tésztával van telepakolva.

Cover fotó: Dave M. Benett/Contributor, Getty Images

Ezt is szeretjük