Ez a hétvége a borokról, a sörökről és a street foodról szól: a legjobb programok

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha valamit szeretek a nyárban, akkor azt biztosan, hogy ennyi program, fesztivál, rendezvény van minden hétvégén. Bőven van miből válogatni, úgyhogy használjuk ki a jó időt és együnk vagy igyunk egy jót.

Ezen a hétvégén a boroké és a street foodé a főszerep. Minden fesztivál ezek körül forog, de mi ezt nem bánjuk: hiszen van jobb, mint egy kellemes rozé mellé egy jó kis hamburgert enni? 

Food Truck Show 

Veszprém - július 17-20.

Rengeteg food truck és rengeteg street food vár minket Veszprémben ezen a hétvégén. Az idén 20 éves Veszprémi Utcazene Fesztivállal egybekötve élvezhetjük a finomabbnál finomabb fogásokat és italokat. Felbolydul a város, finom füst illat lengi be az utcákat, egy omlós pulled pork szendvics, egy jéghideg almafröccs vár ránk. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó élmény, az egész családnak szuper kikapcsolódás. A Food Truck Show elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal várják a vendégeket. A belépés ingyenes, a résztvevő éttermek listáját pedig itt találjátok.

Gyógy-Bor Napok, Büki Gasztrofesztivál

Bükfürdő - július 17-21.

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Gyógy-Bor Napokat. A program Bükfürdőn, több nagyobb és kisebb színpadon zajlik. 5 napon keresztül izgalmas és változatos programok, koncertek, ételek, italok várják a vendégeket. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el. Fontos szerepet kap a magyar zene, tánc, bor és gasztronómiai kultúra is. A gasztroprogram hármas hívószava: a hagyományos, helyi és egészséges ételek. Ebben az évben az eddigieknél is hangsúlyosabb szerepet kap a programban a gasztronómia, ennek oka, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki TDM szervezet a helyi termelői piacot. A belépés ingyenes az előadók listáját itt találjátok. 

progijulius

Keszthelyi Sörfesztivál

Keszthely - július 17-21.

A fesztiválon közel 30 kiállító legalább 100 különböző főzete közül válogathatunk: lágerek, lambicok, pilsenik, APA-k, IPA-k, EPA-k, barna, félbarna, gyümölcsös és búzasörök egyaránt megtalálhatóak lesznek. A nagyüzemi italok mellett olyan kisüzemi sörfőzdék remekeivel is találkozhatunk, mint a Fehér Nyúl, a Sörművek vagy a YeastSide Brewery. A hűsítő sörélményt pedig a fesztiválprogramok teszik teljessé: Katona Csaba sörtörténeti előadásai és az általa vezetett sörkóstolók és sörivóversenyek mellett latin és rock koncertek színesítik a fesztivált. A gasztronómia sem szorul háttérbe: füstös húsételek, szaftos street food konyha és édes finomságok sorakoznak fel a part menti sétányon. A részletes programot és az előadók listáját itt olvashatjátok.

Alföldi Street Food Fesztivál

Cegléd - július 18-21.

Az elmúlt évek nagy sikerei után idén már csütörtökön elindul a fesztivál és 4 napon keresztül, egészen vasárnapig élvezhetjük a változatos programokat. Idén is a jól megszokott helyszínen, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban és a mellette lévő hatalmas füves környezetben találkozhatunk a magyar könnyűzenei élet előadóival és a változatos street food ételekkel, illetve italokkal. Napközben sem fogunk unatkozni, rengeteg sportolási lehetőséggel, változatos programokkal várják a vendégeket, kicsik és nagyok egyaránt feltalálják majd magukat. A zene is változatos lesz: többek között fellép majd a Republic, Majka, a Neoton Família, Burai Krisztián, Kis Grófo. Az előadók pontos listájáról és a jegyárakról a fesztivál honlapján találtok információkat.

progijulius2

Rozé Fesztivál

Zamárdi - július 18-21.

Neves balatoni és villányi borokkal várják a vendégeket a zamárdi fesztiválon. Minden nap termelői és kézműves kirakodóvásár lesz, ahol finomságok és portékák sorát vásárolhatjuk meg. Különleges, termelői borokkal és finomabbnál finomabb ételekkel várják az érdeklődőket, de könnyűzenei koncertek, hagyományőrző néptánc és népzene, stand-up comedy, tűzzsonglőrök és bortotó is lesz. Többek között fellép az Ismerős Arcok, a Compact Disco, a Bikini, de számos más előadóval találkozhatunk még a fesztivál 4 napja alatt. A részletesebb programot Zamárdi honlapján találjátok. 

Balatongyöröki Borfesztivál

Balatongyörök - július 18-22.

A Balaton-parti, árnyas platánsoron kialakított borutcában a hűs borok mellett helyi ínyencségeket is megkóstolhatnak a látogatók. A szabadtéri színpadon esténként könnyűzenei koncertek, majd utcabál gondoskodik a szórakozásról. A gyermekes családokról sem feledkeztek meg a szervezők, minden nap ingyenes a varázshangok Családi Játszóház, ahol különböző mozgásos, ügyességi, fejlesztő, logikai és társasjátékok mellett egy kis kézműves kuckóban is alkothatnak a gyerekek. A felnőttek fúvós vagy jazz zene mellett élvezhetik a finom borokat, de más szuper programok is lesznek, amelyekről a fesztivál Facebook-oldalán találtok információkat.  

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük