Karácsonyi vásárra fel! Mutatjuk, hol élvezheted az ünnepi hangulatot idén

kvcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az év egyik legszebb időszaka elérkezett, közelednek az ünnepek, mindent átjár a karácsony varázsa, díszbe öltöztek az utcák, és újra lehet élvezni az adventi vásár hangulatát.

Tavaly sajnos elmaradtak a karácsonyi vásárok a koronavírus miatt, idén azonban nem kell kimaradnod a hangulatos forgatagból, igaz, szigorú szabályok közt lehet csak kilátogatni.

Vörösmarty tér

A főváros legszebb és legnagyobb vására a Vörösmarty téren, november 19-én startolt el. A varázslatos börzét 1998 óta minden évben megrendezték, kivéve tavaly. Szerencsére idén nem maradt el Európa egyik legszebb karácsonyi vására, igaz, csak azok számára látogatható, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, vagy negatív koronavírustesztet tudnak felmutatni. A főváros mellett több vidéki városban is örülni lehet a rendezvénynek, Szegeden, Debrecenben, Szombathelyen és Baján is élvezheted az ünnepi fényeket.

kvct5

Fő a biztonság!

Az egyik legszebb karácsonyi vásár a Vörösmarty téren található, de idén kapun át történik a belépés a már említett dokumentumok és személyazonosító igazolvány bemutatásával. A látogatóknak maszkot nem kell viselniük, de az árusoknak kötelező. 

Pozitívum, hogy a szervezők arra törekedtek, hogy 1500 forintból is megteljen az ember hasa, de az ínycsiklandó finomságok ára nagyon magas is lehet. Ha a hideg időben egy sima lángost majszolnál, 1000 Ft-ért kaphatsz, de ha feltétekkel megpakolva szeretnéd, akkor közel 3000 Ft is lehet a finomság.

Ilyenkor nagy kedvenc a kürtőskalács, amit séta közben is lehet csipegetni. Sok ízben, 1500 Ft-ért kapható. A forralt bor is kötelezőnek számít, ahogy a sült hurka és kolbász. A meleg itóka 900 Ft, a kolbászok pedig 2000 Ft körül mozognak. A finom falatok mellett kézműves termékeket is vásárolhatsz, lekvárokat, bonbonokat.

kvct3

Budapest több pontján is lesz karácsonyi vásár, köztük a Szent István téren, akár a Vörösmarty térről át lehet térni egy hangulatos séta keretében. A Bazilikánál rengeteg minden vár az érkezőkre, a programokról az Advent Bazilika oldalán tájékozódhatsz.

Vidéken is van élet!

Ha kicsit kilépnél a pörgős napokból, kapcsolódj ki vidéken, térj be egy adventi vásárba, élvezd a látottakat és az ízeket. Mert bizony egy ilyen vásáron az étel és ital kihagyhatatlan!

Szegeden november 26-án nyitott a vásár, több helyszínen lesznek izgalmas családi programok, táncház és persze gasztroudvar tele finomságokkal. A Dóm téren óriási adventi koszorúban lehet gyönyörködni, az ünnepi fa a Klauzál téren kapott helyet, és az óriáskerékről sem szabad megfeledkezni, amelyre a Széchenyi téren lehet felülni.

kvct6

Debrecen sem marad ki a téli örömből, idén nagyobb területen kap helyet a vásár, közel 100 vendéglátós és árus portékáját lehet meglesni. A rendezvény nincs elkerítve, bárki betérhet rá.

Szombathelyen nem csak a gasztronómia kaphat figyelmet, nagyon izgalmas programok várják az embereket, több koncert is lesz, korcsolyapálya, körhinta, és óriáskerékről is meg lehet csodálni a várost.

kvct7

A bajai vásár mesébe illő, a gyerekek a Mikulással és a rénszarvasokkal is találkozhatnak. Ide is érdemes üres hassal érkezni, mert rengeteg faház sorakozik egymás mellett, mindegyikből áradnak a finom illatok, kóstolhatsz téli édességeket, kürtőskalácsot, mézeskalácsot, de más finomságok is várnak a betérőkre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon