
7 izgalmas recept karfiollal - A vitaminokban gazdag zöldség húspótlónak is tökéletes

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog
A C-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag karfiol egészséges, finom és sokoldalúan felhasználható zöldség. Azt is mondhatjuk, ezer arca van, úgyhogy nem lehet ráunni.
A karfiolt kelvirágnak, virágkelnek és olasz kelnek is szokták nevezni. A zöldség fehér, húsos rózsáit fogyasztjuk, a zöldjét a legtöbben eldobják, pedig nem szabadna hulladékként tekinteni rá, az is ízekben gazdag.
A karfiolból rengeteg ízletes és tápláló fogás készülhet, sütőbe tolhatod, főzhetsz belőle levest, készülhet hússal kiegészítve, savanyítható, de összedobható belőle saláta, pörkölt, püré, gnocchi vagy pizza. Ahogy már említettem, a zöldjét sem érdemes kidobni, kerülhet mártásokba, de nassolnivalóként is tökéletes. A vegetáriánus étrendet követők számára remek húspótló a karfiol, magas a rosttartalma, szénhidrát viszont alig van benne, ezért diéta során is lehet fogyasztani.
A karfiol remekül viseli a fűszereket, bátran elviheted pikáns irányba, de az édes aromák is jól állnak neki. A most következő képes válogatásban a karfiolé a főszerep, a legfinomabb receptjeinkből válogattunk.
Cover: Getty Images