Katalin hercegné kedvenc ételei: korántsem kaviáron és homáron él

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Katalin hercegné hamar a világ kedvence lett

Mióta Vilmos herceg gyűrűt húzott az ujjára, majdnem annyi rajongója van, mint néhai anyósának, Dianának – pedig ő sem véletlenül kapta meg a szívek hercegnője becenevet.

Minden vele kapcsolatos dolog érdekli a kíváncsi a royalistákat: ki tervezte a ruháját, milyen fazonra vágatja le legközelebb a haját, vagy a körömrágásra okot adó, összeesküvés elméletek alapjául szolgáló topik, hogy miért cserélte le a telitalpú cipőit tűsarkúkra? Csupa égető kérdés, de minket, örökké éhes hobbiszakácsokat úgyis csak egy dolog izgat: vajon mit eszik a hercegné?

 Persze mindenki azt hiszi, hogy pezsgőben, kaviárban és lazacban tobzódik, azonban ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. Hiszen ne felejtsük el, Katalin azért nem ezüstkanállal a szájában született, hanem egyszerű családból származik. És bizony nem személyi séfek készítettek neki ebédet, hanem ő is hurcolászta még a barna papírzacskókat a suliba, amiknek a mélyén felvágottas szendvics lapult.

Összegyűjtöttük a kedvenc kajáit

Mert őszintén, ki ne lenne kíváncsi arra, hogy mit eszik ez a nő, amitől három gyerek után is olyan jó alakja van, hogy sírva fakadok a sajtos pizzámat majszolgatva, és meggyászolom a bikini body-mat, ami jövő nyárra se lesz kész.

sobors-katalin-kedvence-kati2

Kezdjük a reggelivel – mert ugye, az a nap legfontosabb étkezése, ahogy a nálam okosabbak mondani szokták. Katalin reggelire tojásrántottát eszik. Bizony, ahogy minden egyszerű földi halandó, ő is félálomban, villával összehabar néhány tojást és serpenyőben, egy kis vajon vagy olajon megsüti. Persze kávé is jár mellé – sőt, ha a Starbucksban veszi az italát, akkor mindig koffeinmenteset kér, és egy csokis kekszet mellé. (Az utóbbi miatt azért jár neki egy virtuális ölelés.)

A melegebb napokon ebédre legtöbbször salátát fogyaszt grillezett hallal, de, ha hűvösre fordul az idő, akkor curryt curryvel! Nagy kedvence a lencsés verzió, lehetőleg jó csípősen. Hétvégente általában csirkét süt, ami mellé bedob néhány fehér- és sárgarépát és pár szem kelbimbót, vagy Vilmos egyik nagy kedvencét készíti: sült kolbászt krumplipürével és hagymaszósszal. Különben nem nagy húsevő, viszont a báránysültet néha megkívánja.

sobors-katalin-kedvence-curry

(Katalin egyébként remekül főz, még Erzsébet királynőnek is a házi dzsemjét készítette el karácsonyra, a nagymamája receptje alapján. Az uralkodónőnek nagyon ízlett a narancslekvár, másnap a reggelinél meg is kóstolta, és nem győzte dicsérni unokája feleségét miatta.)

És nem kell aggódni, a desszerteket sem veti meg. Kisfiával, György herceggel nagyon szeretnek sütögetni, kedvencük a brownie, telis tele csokival. Azt nyilatkozta, hogy elég édesszájú, ezért vigyáznia kell, miből mennyit eszik, de egy jó szelet tortának és egy kis csokinak soha nem tud ellenállni. Ezt mondjuk meg is értjük.

Bár azt, hogy akkor mitől ilyen vékony, azt még mindig nem tudjuk. Talán nekünk is sportolni kellene? Vagy egyszerűen csak szerencsés, és jók a génjei, és nem hajlamos a hízásra? Szerintem maradjunk az utóbbinál. És a tiszteletére fogyasszunk el egy jó nagy szelet brownie-t. Vagy kettőt.

Ezt is szeretjük