
A nyár legfinomabb cseresznyés receptjei: a fagylalttól a muffinig

Cikkek


Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Villámgyors, krémes spagetti camembert-rel: bacon dobja fel

Retró, rumos kókuszgolyó: puha piskóta az alapja

5 perces görög csirkepác: szaftosan és omlósan tartja a húst

Konyhai alapfűszerek listája: mit érdemes mindig a kamrában tartani?

Frissítő és egészséges? Gyömbéres limonádét mutatunk!
A cseresznye kétségtelenül az egyik legizgalmasabb és legjobban várt gyümölcse a nyárnak. Most ezen fellelkesülve mutatunk néhány szuper, igazán cseresznyés receptet!
A cseresznye vitaminokban és antioxidánsokban is gazdag, ráadásul rengeteg étel megihletője egyben: mutatjuk a kedvenceinket!
Cseresznyés muffin
Muffint készíteni egyáltalán nem nagy fondorlat. Általában ez egy egyszerű, kevert tésztás sütemény, amelybe aztán a bogyós gyümölcsöktől a csokoládén át szinte bármit beletehetsz. A cseresznye apropóján egy ilyen recepttel indítjuk a válogatásunkat, amelynek a tésztájába kakaó és joghurt is kerül.

Morzsasüti
Egy újabb kevert tésztás receptet sajátíthatsz el, ha nyitott vagy egy finom morzsasütire. Az alapja omlós vajas tészta, a töltelék szinte krémesre sül benne.

Cseresznyés sajttorta sütés nélkül
A sajttorta az egyik kedvenc desszertem, főleg azok a variációk, amelyek nem igényelnek sütést. Ez a receptünk pedig pontosan ilyen. A kekszes-vajas alapokon nyugvó, krémsajtos tölteléket te is könnyedén elkészítheted, a tetejére kerülő citromos, cseresznyés feltéttel pedig még elegánsabbá teheted ezt a mennyei desszertet.

Bögrés süti kezdőknek
A klasszikus, cseresznyés-bögrés süti sem maradhat ki, hiszen ezt is pofonegyszerű elkészíteni. A te konyhádban is biztosan megtalálható hozzávalókra lesz csak szükséged hozzá, meg egy bő fél órára, hogy a masszából egy finom, cseresznyés, omlós süti süljön.

Cseresznyés fagylalt
Nyár lévén a hűsítést sem szabad fél vállról vennünk. Egy csodás fagylaltot készíthetsz el velünk, ami ráadásul tej nélkül készül, így a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Mindössze 5 hozzávalóból és néhány óra hűtéssel összeállíthatod a csodás, házi fagylaltot.

Cseresznyelekvár
Sok mindenből szokás lekvárt eltenni, de cseresznyéből ritkán szoktak. Ezen azonban könnyedén változtathatsz, mivel ehhez a lekvárhoz csupán 3 hozzávaló szükséges, és persze ebben is a friss cseresznyéé a főszerep.

Fotó forrása: Getty Images