Nyári gyümölcsöktől roskadozó sütik: 7 szezonális kedvencünket mutatjuk
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A nyár pompázatos gyümölcseiből ellenállhatatlan desszertek készülhetnek, melyek elkészítéséhez olykor még a sütőt sem kell bekapcsolni.
Az eper, cseresznye, meggy, málna és barack a nyári szezon kedvenc gyümölcsei közé tartoznak, melyek nem csak magukban falatozva esnek jól, fenséges sütemények is alkothatók belőlük.
Ha nyár, akkor kötelezően sülnek a kedvenc nyári desszertjeink, ilyen a cseresznyés vagy meggyes kevert, de a jó öreg epres piskóta is évről évre előkerül. Minden családban más a kedvenc, az azonban biztos, hogy a szezonális gyümölcsökből érdemes valami finomat sütni. Lehet az egy muffin, piskótatekercs vagy sütés nélkül készült finomság. Hogy a hét minden napján legyen mivel meglepni szeretteidet vagy csak magadat, mutatjuk nyári kedvenc sütijeinket. Te melyiket szereted a legjobban?
Sárgabarackos kevert süti
A sárgabarackos kevert süti egy kis csavarral készül. A süti tésztájába barackpüré kerül, ettől lesz extra szaftos. A pürének köszönhetően a puha textúra mellett az íze is finomabb lesz. Természetesen a barack szeletelve is belekerül a tésztába, így igazán kívánatos a nyári kedvenc.
Fahéjas-barackos cobbler
A barackos cobbler Amerika déli részén különösen nagy kedvencnek számít. A pompás sütemény nagyon egyszerűen készül. A vajas tészta alatt mézédes barack lapul. A klasszikus változat helyett ebben a receptben a gyümölcs mellett a fahéj különleges, melengető íze is helyet kap. A kész finomságot vaníliafagyival és tejszínhabbal érdemes kínálni.
Málnás banánkenyér
A málnás banánkenyér tojás nélkül készül, így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják, a vegán étrendet követők pedig a tejtermékeket cseréljék növényi változatra. A süti tésztája kellemesen puha a banánnak köszönhetően, a szaftos tésztában remekül érvényesül a málna savanykás íze. Helyette más szezonális gyümölccsel is érdemes kipróbálni a receptet.
Francia epertorta vaníliakrémmel
A franciák híres epertortája, ismertebb nevén Fraiser torta, a világ egyik leggyönyörűbb finomsága, mely valósággal megbabonázza az édesszájúakat. A puha piskótán selymes vaníliakrém terül el, friss eper, eperzselé és édes szirup is gazdagítja. A mestermű elkészítése igényli a figyelmet, de megéri rászánni az időt. A torta nem csak jeles alkalmakra nagyszerű, hétvégi ebéd utáni desszertnek is kínálhatod.
Cseresznyés sajttorta sütés nélkül
A cseresznyés sajttorta mutatós finomság, szerencsére az elkészítése nem igényel nagy kézügyességet. Sőt, még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. A desszert darált kekszes alappal készül, melyre vastag mascarponés krém kerül, de a fehér csoki is érezteti magát. A torta koronája cseresznyeszósz, melyből, ha marad, csatos üvegben, hűtőben tárolhatod. Így más desszertekkel is ki lehet próbálni a cseresznyés finomságot.
Pudingos-meggyes rétes
A meggyszezon egyik slágersütije a rétes. A finomság készülhet kézzel húzott tésztából, vagy az egyszerűség kedvéért bolti csomagoltból is. A ropogós lapokra a meggyes töltelék pudinggal együtt kerül. A puding nem csak az ízhez járul hozzá, a gyümölcsből kisülő levet besűríti, így sokkal kellemesebb állaga lesz a tölteléknek.
Málnás tejberizstorta
A csodaszép málnás tejberizstorta igazi hűsítő desszert, mely remekül esik a nagy melegben. A tortát sütni nem kell, csak a tejberizs készítésére kell nagyobb figyelmet szentelni. Hogy pudingos textúrája legyen, amelyben a rizs harapósabb marad, ajánlott arborio rizzsel dolgozni. A desszert a málnaszósztól lesz különleges, savanykás íze remekül harmonizál a tejberizzsel.
Fotók: Getty Images, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors