Puha, mennyei málnás banánkenyér: étcsokoládé olvad bele

malnas-banankenyer
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A banánkenyér az egyik legjobb sütemény: alig van vele munka, egyszerű kevert tésztája van, napokig puha és rengetegféleképpen ízesíthető.

Minden túlzás nélkül állítom, hogy ez az eddigi legfinomabb banánkenyér, amit készítettem: a picit fanyar málna nagyon jól kiegészíti és ellensúlyozza a banán édességét, tökéletes lesz az összhatás, a kesernyés étcsoki pedig felteszi az i-re a pontot.

Mi több, ez a recept tojásmentes, így az arra érzékenyek is bátran elkészíthetik, a tészta így is megemelkedik a szódabikarbónának hála. Sőt, vegánok is könnyedén beilleszthetik az étrendjükbe ezt a banánkenyeret, ha a tejet növényi italra, a vajat növényi zsiradékra cserélik.

Természetesen szezonon kívül más gyümölccsel is készülhet a recept, vagy akár el is hagyható a plusz kiegészítő, de legalább egyszer próbáld ki málnával, mert egészen új szintre emeli a sütit!

Málnás banánkenyér

malnas-banankenyer2

Hozzávalók 12 szelethez

  • 280 g liszt
  • 200 g cukor
  • 1 csipet
  • 0.75 tk szódabikarbóna
  • 120 g vaj
  • 60 ml tej
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 4 db érett banán
  • 200 g málna
  • 100 g étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 25x12 centis kenyérsütő formát.

A banánokat hámozzuk meg, egy villával pépesítsük. Az étcsokoládét vágjuk durvára, a nagyobb szem málnákat felezzük el.

Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, cukrot, sót és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tejet, a vaníliakivonatot és a pürésített banánt, majd keverjük csomómentesre a masszát.

Forgassuk a masszába a málnát és az étcsokit is, majd öntsük a tésztát az előkészített formába.

Toljuk a sütőbe 50-60 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a teteje már barna, de a közepe még nyers, takarjuk le alufóliával, úgy süssük tovább.

Hagyjuk a formában kihűlni, mielőtt szeletelnénk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük