A legjobb szaftos raguk bármilyen köret mellé: húsos és zöldséges változatok
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ebben a válogatásban a 8 kedvenc húsos és zöldséges ragunkat gyűjtöttük össze, amelyek segítségével a legunalmasabb köretet is feldobhatod!
Ha a köretet már kitaláltad, de a feltétre nincs ötleted, mindenképp böngészd át ezt a válogatást, mert szuper ragukat szedtünk egy csokorba! A húsimádóknak és a vegetáriánusoknak is kedveztünk, illetve a hagyományos és a különlegesebb ízek kedvelői is megtalálják majd a maguk kedvencét.
Olasz marhahúsos ragu
Ha szereted az eredeti bolognai ragut, ezt a receptet is imádni fogod, hiszen az alapja szinte teljesen ugyanaz, viszont marhanyakból készül. Ez lassú tűzön fő egészen omlósra, isteni lesz, szinte szálaira esik szét. Maga a ragu a kötelező hármastól, a répa-zeller-hagyma kombinációtól lesz ízekben gazdag, de vörösbor és rengeteg zöldfűszer is ízesíti.
Fehérbabos ragu
Zöldségekből is készíthetsz mennyei és laktató ragut, ezt a fehérbabosat bátran ajánljuk! Bár nincs benne tejtermék, mégis nagyon krémes lesz a növényi italnak köszönhetően, illetve krumpli is fő bele, amely szintén sűríti. Ha konzervbabbal dolgozol, viszonylag gyorsan összedobhatod ezt az ételt, úgyhogy bátran állj neki akár munka után is.
Chilis csicseriborsó-ragu
A zöldséges verzióknál maradva, csicseriborsóból és kelkáposztából is gazdag és laktató egytálételt készíthetsz, a zöldségek fűszeres paradicsomos szószban főnek puhára. Az étel ízét kókusztejjel lágyíthatod, így picit édeskésebb lesz, ráadásul ezzel a paradicsom savasságát is csökkentheted.
Autentikus bolognai ragu
Egy klasszikus recept is bekerült a válogatásba, méghozzá a bolognai! Az olasz séf receptje vajjal és szalonnával indul, és a szokásos zöldfűszerek helyett a vörösbor és a zöldségek adják meg a karakterét. Mivel a szósz sokáig, lassú tűzön fő, nagyon szépen összeérnek az ízek, igazán ízletes fogást tálalhatsz a szeretteidnek.
Darált húsos ragu koreai módra
Ha egy kicsit különlegesebb ételt készítenél darált húsból, ezt a koreai receptet ajánljuk! Egy nagyon egyszerű és gyors fogásról van szó, mégis extra, valódi ízbomba! Ez a ragu egyszerre édeskés, csípős és sós, és a hozzávalói is viszonylag könnyen beszerezhetők. A lelke a szójaszósz, a chili és a gyömbér, így picit pikáns, enyhén csípős lesz a végeredmény.
Zöldborsóragu krumplival
Ha nem sok minden akad a kamrádban, ezt a ragut valószínűleg akkor is össze tudod dobni: az alapja krumpli, zöldborsó és répa, és egy igazán ízletes fogás születik ebből a kombinációból. A minimalista ragu görög recept alapján készül, a friss kapor a lelke! Tavasszal zsenge, édeskés borsóból készítsd, de mirelittel is tökéletesen működik.
Padlizsánragu
Hasonlóan tartalmas és izgalmas ez a padlizsánragu, amelyben a lila zöldség mellé rengeteg fehérjedús csicseriborsó és paradicsom kerül. A munka nagy részét a gáztűzhely végzi, úgyhogy bátran állj neki ennek a receptnek kezdőként is, nem fogod megbánni! Házi lepénykenyérrel kínálva felejthetetlen élményben lesz részed.
Libanoni marharagu
A libanoni marharagu bár hasonlít a magyar gulyásra, teljesen más fűszerezéssel készül. Az étel lelke ugyanis a fahéj és a szegfűbors, ezektől lesz enyhén pikáns és csípős, de a friss koriander is kihagyhatatlan! Minél tovább és minél lassabb tűzön főzöd, annál omlósabb lesz a hús, és az ízek is annál jobban összeérnek.
Fotók: Getty Images, Sági-Kühn Zsófia/Sóbors