Változatos és friss salátareceptek - A könnyedtől a laktatóig
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Bár a saláta nem feltétlenül szezonális étel, mégis nyáron fogyasztunk belőle többet, hiszen többek között kevésbé terheli meg a gyomrot.
Bár a salátához legtöbbször a fogyókúrát kötjük, sajnos az csak illúzió, hogy a zöldek egyáltalán nem hizlalnak. Ennek ellenére mindenkit arra buzdítok, hogy egyen minél többet belőle, mert a saláta remek rostforrás és az összetevők is tele vannak vitaminokkal. A salátát ehetjük köretként is, de simán megállja a helyét főfogásként is.
Amikor kicsit bőségesebb és laktatóbb változatra vágyunk, bátran játsszunk az öntetekkel, amikor pedig a könnyedebb variációk felé hajlunk, akkor csak egy kevés balzsamecettel és olívaolajjal ízesítsük. Arra mindig figyeljünk, hogy csak annyi öntetet készítsünk, amennyit megeszünk, mert a saláta hamar elveszti a frissességét, ha öntettel együtt tesszük el. Összegyűjtöttük a 10 legjobb receptünket, amelyek könnyedebb és tartalmasabb salátákat is tartalmaznak.
Cover: Getty Images