Huszár Krisztián merész fogásaival nyitott a SHO Restaurant, Bar & Café
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A SHO a kulináris örömök oázisa Buda új városrészében, a Kopaszi-gát mellett található BudaParton. Kifinomult és letisztult látványvilágú étterem, bár és kávézó, ahol a vendégek izgalmas ételkülönlegességek és italok kényeztetésében pihenhetnek.
A SHO restaurant, bar & café a SHO BEACH, valamint a MÁK terrace egységekkel kiegészülve kínál kiemelkedően magas minőségű, változatos gasztronómiai és kikapcsolódási lehetőségeket.
A két outdoor egység mellett nyílt meg december elsején a SHO restaurant, bar & café, amely több mint 100 fős beltéri és közel 150 fős nyári, teraszkapacitásával nemcsak a kulináris örömök hódolóinak széles köre, de akár nagyobb események számára is elérhetővé teszi Huszár Krisztián executive séf és Soóky Gábor vezető séf kulináris alkotásait.
Huszár Krisztián neve sokak számár csenghet ismerősen, akikhez közel áll a fine dining világa. Krisztián, aki kétségkívül az egyik legkülönlegesebb séfkarakter a magyar gasztronómiában, széles körű tapasztalattal, lendületes elhivatottsággal és hatalmas kreativitással alkot a konyhán. Dolgozott Martín Berasategui három Michelin-csillagos éttermében Baszkföldön – kétszer is. Több, kiemelkedően magas minőséget képviselő hazai étterem indult vele, köztük a MÁK, a Zóna, a Beszálló és a Fáma, majd hasonlóan népszerű saját helyeket indított, először Szirom néven, majd az ázsiai ízekkel hódító Vietnámigulyást, amely ma is közönségkedvenc.
Soóky Gábor vezető séf a Felvidéken született és már kis korában imádott főzni. Idejekorán magába szívta az alapanyagok tiszteletét, hiszen vidéki gyerekként látta, mennyi munkával jár, míg a magból a levesbe kerül a sárgarépa vagy épp az, hogy az asztalra kerüljön a füstölt sonka. Séfként először a szülőföldjén található Ristorante 83’ BBQ és nemzetközi étteremben gyűjtött tapasztalatot, ahol – a világ ízeinek sokszínűsége által elvarázsolva – a gasztronómia szerelmese lett, és már nemcsak munkaidőben, de szabadidejében is ezzel foglalkozott. Rengeteget járt éttermekbe, gasztronómiai eseményekre, és nagyon megkedvelte Mizsei János, a MÁK séfjének világát.
Meghatározó tapasztalat volt számára, hogy az immár Michelin-csillagos 42 étteremben, Barna Ádám séf mellett dolgozhatott. Amikor azonban Mizsei János séf megkereste a SHO vezetőséf-pozíciójával, igent mondott, és már nyár óta erősíti a MÁK terrace – SHO restaurant csapatot.
A két séf koprodukciójában főként magyaros és európai alapokon nyugvó ízeket hoz a konyha, amelyek finom, de nem öncélú csavarokat is adnak, miközben megidézik gyermekkorunk házias ízemlékeit. A SHO bárja a széles körű, minőségi ital-, bor-, sör- és koktélkínálat mellett külön bármenüvel és snackekkel csábít. A SHO caféban frissen készülő szendvicsek, bagelek, saláták, sütemények, juice-ok és a Bagira specialty kávéja várja a vendégeket.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors