
A 6 legfinomabb sós vendégváró: a pogácsától a sajtos rúdig

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
Az ünnepek között sem áll meg az élet. Vendégek jönnek és mennek, akiknek jó, ha a kedvükre tudunk tenni néhány finom, sós vendégváróval, ami miatt mégsem kell egész nap a konyhában szobrozni.
Sajtos rúd, pogácsa, leveles tésztás sütik és még hosszasan sorolhatnánk. A vendégvárós fogásoknak ma már se vége, se hossza, azonban most segítünk, hogy könnyebben megtaláld a számodra legvonzóbbakat.
Baconbe göngyölt avokádó
Az avokádó ma már egy szinte hétköznapi hozzávalónak számít, amelyből egy kis baconnel könnyedén finom előételt varázsolhatsz az asztalra, ha vendégek érkeznek. Bár csak 2 hozzávalóból készül, a szalonna sóssága összetetté teszi az ízélményt.

Angol pogácsa
A pogácsának kevesen mernek nekiállni, pedig nem mindegyik recept bonyolult vagy időigényes. Az angol pogácsa például, bár eredetileg édes formában vált ismertté, nagyon egyszerűen összedobható, és sósan is kipróbálható. Rengeteg cheddar sajttal, kelesztés nélkül, mindössze 20 perc alatt elkészül.

Sajtos rúd
A sajtós rúd egy igazi klasszikus, amely minden ünnepi alkalomra tökéletes választás. Ezt a sajtos rudat, a hagyomány jegyében, zsírral gyúrva készítsd, és rengeteg sajtot is tegyél bele amellett, hogy a tejfölről se feledkezz meg. Akár előző este is begyúrhatod, másnap pedig csak kiszaggatod, bedobod a sütőbe, és 20 perc alatt kész is.

Mortadellás falatok
Nem hagyhatunk ki a felhozatalból egy kencés finomságot sem. A házilag készült mortadellás krém a pisztáciától és lágy sajttól lesz különleges, és mindössze 15 perc alatt elkészül. Tökéletes vendégvárós fogás még akkor is, ha szinte semmi időd összedobni valamit.

Ropogós, csavart rúd
Úgy illik, ha leveles tésztás fogással is előrukkolunk. Ezt a ropogósra sült, leveles, csavart rudat villámgyorsan elkészítheted, a tésztát pedig sonkával és krémsajttal teheted még ízletesebbé. Kevés hozzávalóból készül, és bármikor is toppannak be hozzád a vendégek, ez egy tuti biztos és igen finom vészterv.

Pizzás csiga
Mintha csak a pékségből vásárolnád, olyan finom, ráadásul ebbe a kelt tésztás, sós süteménybe sonka, mozzarella és pizzaszósz kerül egyszerre. Igaz, ezt is érdemes előre begyúrni, hiszen mégiscsak kelesztened kell majd a tésztát, de ha egyszer már kész, a sütési idő mindössze 20 perc.

Fotó forrása: Getty Images