A legjobb receptjeink zsenge zöldborsóból: ezekkel indítsd a szezont
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Téli saláta bébispenóttal: mustáros öntet koronázza meg
Különleges házi dijoni mustár: pikáns feltét vagy mártogatós
Selymes, tormás krumplikrémleves: tejtermék nélkül is sűrű és gazdag
Egyéjszakás fahéjas, banános zabkása: tápláló reggeli
Rostban gazdag köretek: nemcsak finomak, de egészségesek is
A zöldborsó a nyár egyik vitathatatlan slágerzöldsége, színesen és sokféle módon felhasználható: 7 recepttel is segítünk abban, hogy a legfinomabb ételeket készítsd el belőle!
A zöldborsó az a zöldség, amit a legtöbben szeretünk – még a gyerekek is –, főleg frissen, zsengén fogyasztva. Főzve vagy éppen sütve is mennyei, mi pedig 7 ínycsiklandó receptet is hoztunk, amivel garantáltan jól indíthatod a zöldborsószezont.
Zöldborsókrémleves
A zöldborsókrémleves az egyik legismertebb és talán legnépszerűbb zöldborsóból készülő étel, és nem véletlenül: egyszerű, gyors, finom és tápláló, emellett pedig melegen és jól behűtve is isteni. Ebben a változatban a borsó íze mellett a friss kakukkfű dominál.
Zöldborsós krumplipüré
Nincs is jobb módja annak, hogy feldobd a szokásos krumplipürét: adj hozzá zöldborsót. Ebben a változatban a krémesre főtt krumpli és borsó remekül kiegészítik egymást, így a látványban és ízben is különleges püré garantáltan elnyeri majd a tetszésedet.
Zöldborsóragu
Ezt a zöldborsóragut krumpli egészíti ki, és mivel önmagában is nagyon tartalmas, nemcsak köretként, hanem könnyed egytálételként is fogyaszthatod. A borsó mellé répa, paradicsom és hagyma is kerül, az egészet pedig friss kapor teszi még nyáriasabbá.
Zöldborsógazpacho
A gazpacho ugyan hagyományosan paradicsomos alappal készül, de más friss zöldségből is fenséges lesz az étel. Ebbe a zöldborsós változatba például uborka és avokádó is kerül, a lime, a koriander és a zöld chili pedig garantálja a mexikói ízvilágot.
Zöldborsófasírt
Ez a könnyed zöldborsófasírt 20 percen belül készül, és zsenge zöldborsóból lesz a legjobb. Ha húsmentes napokra vegetáriánus főételt készítenél, akkor ennél a fasírtnál nem létezik jobb nyári opció.
Zöldborsóhummusz
A hummusz hagyományosan csicseriborsóból készül, azonban rengeteg reformváltozata is létezik, amelyek legalább annyira finomak, mint az eredeti. A céklás, a feketebabos vagy a vörös lencsés mellett készítsd el ezt az üde színű zöldborsós verziót is, amely chips vagy zöldség mellé, de még reggeli pirítósra is tökéletes.
Vajon párolt zöldborsó
Ha egyszerű és egészséges köret a célod, akkor ezzel a vajon párolt zöldborsóval biztosra mehetsz. A frissen fejtett zöldborsó gyorsan megpuhul, és rajta kívül mindössze vajra és pici sóra lesz szükséged. Ha pedig tovább fokoznád az ízélményt, akkor kakukkfüvet, petrezselymet vagy más friss zöldfűszert is adhatsz hozzá.
Fotók: Getty Images