A világ legegyszerűbb túrópogácsája
Egyszerű túrópogácsa élesztő nélkül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mindenkinek van egy jó pogácsa receptje, amit évente sokszor elkészít, és lelkesen megoszt másokkal. Ez például pont ilyen: egyszerű, finom, és abszolút hülyebiztos.
Ősrégi recept, aminek mindenki repertoárjában szerepelnie kell. Az egyszerűségén kívül azért is jó, mert univerzális: kiváló mini pogácsaként, de sajtos rúdként, virslis kifliként, vagy épp bármilyen hasé alapjaként is beválik. Nem sülhetünk fel vele. A tésztát akár több napra is hűtőbe tehetjük, de a fagyasztástól sem lesz baja.
Ennek a receptnek az a lényege, hogy hihetetlenül gyorsan elő tudunk állítani egy jó kis rágcsálnivalót. Ha tényleg hirtelen akarunk végezni, akkor a tésztát egyszerűen csíkokra, vagy kockákra vágjuk.
Egyszerű, de jól variálható
Ha viszont pepecselni támad kedvünk (vagy muszáj, mert kritikus lelkialkatú vendégeket várunk, vagy ki akarunk tenni magunkért), akkor variálhatjuk, cifrázhatjuk kedvünkre. Meg tölthetjük is. Sőt, megformálhatjuk belőle a Taj Mahalt, ha arra van gusztusunk, bár ez nem túl valószínű.
Egyszerű túrópogácsa élesztő nélkül
Hozzávalók 10 adaghoz
- 50 dekagramm túró
- 50 dekagramm vaj
- 50 dekagramm liszt
- 1 evőkanál só
- 1 darab tojás
- 5 darab virsli
- 20 dekagramm sajt
- 1 evőkanál magkeverék
Elkészítés:
2. Lisztezett felületen viszonylag vékonyra nyújtjuk a tésztát.
3. A pogácsához bevagdossuk a tetejét, kiszaggatjuk, megkenjük az elhabart tojással, 20 perc alatt készre sütjük 180 fokos sütőben.
4. Ha rudat készítünk, a kinyújtott tésztát megkenjük a tojással, ráreszeljük a sajtot, felvágjuk, és mehet a tepsire. Kétségkívül ez a leghaladósabb megoldás.
5. A virslis kiflihez a kinyújtott tésztát négyzetekre vágjuk, mindegyik közepén elhelyezünk egy darabka virslit, feltekerjük, lezárjuk, jöhet a tojás és némi reszelt sajt a tetejére.
Tálaláskor pedig ne feledkezzünk meg a hideg sörről és a mustárról sem!